Pompierii au avut 7.200 de interventii si echipajele SMURD au asistat medical peste 6.100 de persoane, in ultima saptamana

home camp2
home camp2
home camp2

Pompierii au derulat 7.200 de interventii, iar echipajele SMURD au asistat medical peste 6.100 de persoane, pe parcursul ultimei saptamani, a anuntat duminica un comunicat de presa al IGSU, informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in perioada 21 — 27 mai au fost derulate 7.200 interventii la nivel national, salvatorii fiind solicitati la 251 misiuni de stingere a incendiilor, 6.219 actiuni SMURD (6.176 pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si 43 misiuni de descarcerare), precum si 720 misiuni pentru deblocare-salvare sau protectie a comunitatilor.

De asemenea, in cele sapte zile, 6.187 persoane au fost asistate medical de catre pompierii care incadreaza echipajele de prim-ajutor calificat si terapie intensiva mobila, iar alte 60 persoane aflate in dificultate au fost salvate din medii ostile vietii.

Inspectorii de prevenire au continuat, in perioada amintita si activitatile de indrumare si control, pe linia respectarii masurilor de aparare si stingere a incendiilor la institutii publice si operatori economici din diverse domenii de activitate. Personalul specializat a desfasurat 858 controale la nivel national, in urma carora au fost aplicate 2.064 sanctiuni contraventionale in cuantum de peste 363.600 lei.

Totodata, pompierii din cadrul subunitatilor operative de interventie au efectuat 1.327 actiuni de recunoastere in teren pentru identificarea surselor de alimentare cu apa si familiarizarea cu particularitatile fiecarei cladiri.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *