Ponta: Anul viitor nu va creste nicio taxa si niciun impozit

Reclame home 1
Reclame home 1

Anul viitor nu va creste nicio taxa si niciun impozit, a declarat luni, la Palatul Parlamentului, premierul Victor Ponta, scrie Agerpres.

„Deci vreau sa spun foarte clar si sa fac un apel la seriozitate desi, in ultimele zile, am vazut foarte multa ipocrizie si neseriozitate din partea celor trei candidati ai domnului Basescu — Elena Udrea, Klaus Iohannis si Monica Macovei: anul viitor nu schimbam nimic la niciun fel de taxa. Nu se schimba cota unica, nu se schimba TVA-ul decat in jos, daca reusim si cred ca reusim sa reducem TVA la 9 % pentru fructe, legume, produse bio si carne, nu se schimba nimic din ceea ce priveste filozofia fiscala. Tot ceea ce am adoptat pana acum este incadrat in veniturile pe care le avem in acest moment.

Daca incepem cu prostii si minciuni gen „tot TVA-ul il ducem la 19 %, scadem cota unica la 10 %” — prostii si minciuni pe care le-am vazut la dl. Iohannis, pentru ca dansul nu cunoaste si nu stie—acelea ar fi 6,5 miliarde de euro pe care, sigur, nimeni nu le poate acoperi de undeva. Dar asta este daca vine dansul la guvernare, ceea ce cu siguranta nu se va intampla, pentru ca nu il voi numi prim-ministru, cum nu l-am numit nici vicepremier cand si-a dorit acest lucru de curand, in februarie”, a sustinut Victor Ponta.

El a dat asigurari ca, in cazul in care actuala coalitie va ramane la guvernare pana in 2016, nu va creste nicio taxa si niciun impozit pentru ca tot ceea ce Guvernul a adoptat se incadreaza in veniturile avute in acest an si care sunt previzionate anul viitor.

„Inteleg campanie electorala, inteleg multe lucruri care se spun in campanie, dar asta e o prostie cu „fugiti din Romania ca nu stiu ce se intampla la anul”. Se poate intampla un singur lucru rau la anul — eu sunt convins ca nu — dar se poate: sa continuam razboiul intre Guvern, Parlament si presedinte. Or, principalul meu obiectiv este acela de a fi un presedinte care nu doar ca-i uneste si ii reprezinta pe transilvaneni in egala masura cu moldoveni, cu bucuresteni, cu olteni, dar care si poate, si am dovedit acest lucru, sa colaboreze cu Guvernul si Parlamentul. Altfel, daca din decembrie o luam de la capat cu stilul Basescu, in care doar ne luptam, sigur ca lucrurile vor merge rau”, a mai spus premierul.

Potrivit acestuia, anul 2014 va fi anul cu cea mai mica inflatie din istoria de dupa 1989 a Romaniei, iar, in acelasi timp, Banca Nationala probabil va reduce dobanda de referinta. „Avem, pentru prima data dupa foarte multi ani, un numar egal de angajati cu contracte de munca cu numarul pensionarilor”, a mentionat Victor Ponta.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole