Ponta: Cred ca va fi un vot cvasi-unanim pentru reducerea CAS

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul va transmite miercuri Parlamentului proiectul privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale pentru angajator, adaugand ca se asteapta ca in Parlament sa se dea “un vot cvasi-unanim” acestui proiect, scrie Agerpres.

Victor Ponta a facut, luni, in debutul sedintei Biroului Permanent al partidului, un apel catre colegii sai din PSD in vederea aprobarii, in Parlament, a acestui act normativ.

“Miercuri, Guvernul va trimite catre Parlament proiectul de modificare a Codului Fiscal privind reducerea contributiilor de asigurari sociale cu 5%. Eu vreau sa ii rugati pe toti parlamentarii nostri sa fie prezenti. (…) Cred ca va fi un vot cvasi-unanim. Este o masura foarte buna pe care a propus-o si USL si, culmea, pentru care ne-au facut motiune de cenzura. Ar fi culmea acum sa voteze impotriva, dar din partea lor orice este posibil. Vreau sa va rog sa o votati”, a spus Ponta.

Premierul a precizat ca proiectul de lege va fi depus la Senat, camera decizionala in acest caz fiind Camera Deputatilor.

“Intai va fi Senatul prima Camera sesizata, sa si votam proiectul de lege ca avem timp daca va miscati repede in comisie. Dupa aceea, la Camera, probabil inceput de septembrie. Noi votam reducerea CAS-ului, daca PDL si PNL voteaza impotriva, cu atat mai bine. Dar eu cred ca nu o sa ii bage in seama pe domnul Predoiu si domnul Iohannis care nu au habar despre ce inseamna CAS si ce se intampla in Parlament”, a subliniat premierul.

Totodata, Ponta a explicat ca Guvernul pe care il conduce a luat, pana in acest moment, masuri necesare mediului de afaceri.

“Sa consideram ca, de acum incolo, am facut pentru mediul de afaceri ceea ce se dorea — pastrarea cotei unice, scutirea de impozit a profitului reinvestit, reducerea CAS. Trebuie sa facem mult mai mult pe partea sociala ca sa simta toata lumea aceasta crestere economica”, a conchis Ponta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1