Ponta: Decizia in cazul Dragnea este una simbolica 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

victor-ponta-fmi-465x390Decizia instantei in cazul lui Liviu Dragnea este o decizie simbolica de condamnare din punct de vedere juridic a unei actiuni politice – suspendarea fostului presedinte si referendumul, a declarat vineri presedintele PSD, Victor Ponta, scrie Agerpres.

“Decizia dlui Dragnea era demult anuntata si mi-a prezentat demisia. Vom discuta in cadrul partidului si cu presedintele Iohannis, pentru a face o noua nominalizare (la Ministerul Dezvoltarii — n.r.). Referitor la functia politica din PSD, eu am fost ales impreuna cu dl Dragnea si am facut echipa. Si cred ca luni colegilor nostri trebuie sa le spunem ce am putut sa facem impreuna si ce avem de facut in viitor, pentru ca PSD intr-o democratie sa poata sa participe la alegeri si, asa cum s-a intamplat de foarte multe ori, sa le si castige. (…) Este o decizie simbolica de condamnare din punct de vedere juridic a unei actiuni politice — suspendarea presedintelui Basescu si referendumul, practic a celor 7,4 milioane de romani care au votat si a liderilor”, a precizat premierul la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, Liviu Dragnea este singur in acest dosar, in timp ce decizia de suspendare a presedintelui Basescu si referendumul a fost luata de toti liderii PSD, de toti liderii PNL, de un numar important de parlamentari.

“Si am facut campanie. Nu regret nicio secunda, regret doar ca, tot printr-o decizie politica, Curtea Constitutionala a anulat rezultatul referendumului. Important este ca, de acum incolo, cu siguranta daca se aplica regula din acest dosar, si anume aceea ca indemnand oamenii sa vina la vot comiti o fapta penala, cu siguranta toate scrutinurile de orice tip din Romania trebuie sa aiba un alt specific. Am vazut primele reactii la fel de uimite ale liderilor aflati acum in Opozitie. (…) Toti ne gandim cum o sa facem campanie electorala fara sa indemnam oamenii sa vina la vot. E o chestiune pe care cu siguranta trebuie sa o rezolvam impreuna, ca sa vedem cum functioneaza intr-o societate democratica un mod de a face politica in care nu indemni oamenii sa vina la vot”, a afirmat presedintele PSD.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1