Ponta: Dupa ce motiunea trece, voi propune PSD refacerea majoritatii; am 2-3 nume de premieri

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, luni, ca la o ora dupa ce va trece motiunea de cenzura in Parlament va propune PSD sa refaca majoritatea de stanga, fara Viorica Dancila, mentionand ca are doua sau trei propuneri de premier care nu au carnet de partid, informeaza AGERPRES.

Ponta a precizat ca, daca se va forma un guvern PNL-USR, Pro Romania va fi in Opozitie.

“Votam la vedere la motiunea de cenzura si daca se face un guvern PNL – USR o sa fim tot in Opozitie si o sa-i ajutam sau o sa-i criticam de acolo”, a afirmat Ponta.

“Dar, joi seara, la o ora dupa motiunea de cenzura, o sa fac o propunere oficiala catre toti fostii mei colegi de la PSD sa refacem o majoritate fara Dancila, Fifor. (…) Propunerea de premier o discutam joi dupa-amiaza. Sa nu ne-o propuna tot pe doamna Dancila. Sa fie un premier care nu este nici la PSD, nici la Pro Romania, ca sunt orgolii mari, dar pe care il cunoastem, il sustinem toti si din PSD si din Pro Romania. Este un om care a muncit in guverne. PSD nu ar accepta pe cineva de la Pro Romania. (…) Important este ca, pana la alegeri, am putea avea o majoritate de stanga care sa faca ce nu s-a facut din 2016, pentru ca nu a vrut Dragnea, Dancila etc. Daca nu, daca face Guvernul PNL cu USR si cu PMP si cu cine o mai face, pe noi sa nu se bazeze”, a sustinut Victor Ponta.

Intrebat daca Pro Romania si ALDE nu vor sustine o guvernare PNL, Ponta a spus ca poate sa vorbeasca doar despre Pro Romania si nu a vrut sa dezvaluie propunerea pentru functia de premier pe care o va face.

“Avem chiar doua sau trei nume pe care trebuie sa le discut si cu cei de la PSD si cu domnul Iohannis, pentru ca trebuie sa vrea si el. Dar sunt oameni care sunt normali la cap, profesionisti, pro europeni, care azi nu au carnet de partid”, a mentionat fostul prim-ministru.

Potrivit liderului Pro Romania, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faca noul Guvern este bugetul.

“Noi ne-am apucat sa lucram la cum sa arate bugetul pe 2020, PSD nu stie si nu are buget, la PNL, Citu este singurul care zice ceva despre buget, ceilalti nu, la USR, Barna cand vine in vizita in Romania poate ne spune. Problema in Romania este de fapt bugetul pe anul viitor pentru ca gaura de 35 miliarde de anul asta, la anul este 60 miliarde si sunt bani foarte multi”, a afirmat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *