Ponta: In actualele conditii, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Prim-ministrul Victor Ponta i-a transmis, miercuri, o scrisoare presedintelui Traian Basescu prin care ii aduce la cunostinta acestuia ca, date fiind declaratiile sale de marti seara, nu mai poate considera valabil Pactul de coabitare institutionala semnat in decembrie 2012.

“Am luat act de declaratiile dumneavoastra, din data de 5 august, conform carora Pactul de colaborare institutionala a reprezentat ‘o pacaleala’. (…) Ținand cont de declaratiile amintite anterior, devine evident ca Pactul de colaborare institutionala nu mai produce efectele politice si institutionale pentru care a fost intocmit. In urma afirmatiilor pe care le-ati facut public in ziua de marti, devine clar pentru toti romanii, dar si pentru partenerii nostri, ca ati semnat acest document cu rea-credinta, fara a va asuma in realitate principiile sale. Prin urmare, va aduc la cunostinta pe aceasta cale faptul ca, in actualele conditii, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare institutionala semnat in decembrie 2012″, se arata in documentul citat, remis miercuri AGERPRES.

Premierul reaminteste totodata ca a semnat Pactul de coabitare “din dorinta de a evita o noua criza politica si pentru a da un semnal ca in Romania institutiile pot functiona normal, indiferent de persoanele care le conduc”.

“Eu raman in continuare convins ca, in orice situatie politica si dincolo de orice disputa personala, presedintele si prim-ministrul trebuie sa colaboreze pentru binele public. Din pacate, dumneavoastra ati aratat in mod repetat ca nu sunteti interesat de acest lucru”, mai arata Victor Ponta, adaugand ca, la acel moment, Traian Basescu a fost cel care a prezentat documentul institutiilor europene “ca o dovada ca suntem capabili sa asumam regulile democratice si sa veghem la buna functionare a institutiilor”.

“Va readuc aminte ca, in acea perioada, tocmai dumneavoastra ati fost cel care ati prezentat documentul, in public, liderilor europeni, printre care presedintelui de atunci al Comisiei Europene si presedintelui Parlamentului European, dar si ambasadorilor acreditati la Bucuresti. Acest document a fost adus la cunostinta partenerilor Romaniei, ca o dovada ca suntem capabili sa asumam regulile democratice si sa veghem la buna functionare a institutiilor”, mai precizeaza premierul.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca premierul Victor Ponta este un politician mai slab decat el, adaugand ca acest lucru s-a vazut la momentul semnarii pactului de coabitare.

‘Eu eram cu spatele la zid dupa alegeri, cu majoritate de 70% care putea sa nu discute cu mine. Slava Domnului, pe lipsa de experienta a lui Ponta am reusit sa semnez cu el acel celebru pact de coabitare. Da, a fost un politician mai slab decat mine. Am fost negociator mai bun decat el si l-ati vazut cum e in fata mea… Și l-as ruga sa nu mai insiste sa dau toate intalnirile pentru ca va iesi mai prost’, a spus Basescu, marti, la o emisiune la postul B1 TV.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2