Ponta: In noul buget, avem posibilitatea sa indexam pensiile cu pana la 5%

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sambata, la Sibiu, ca in noul buget exista posibilitatea ca pensiile sa fie indexate cu pana la cinci procente.

Intrebat de un jurnalist daca urmeaza sa fie majorate pensiile cu 5%, premierul a raspuns: “In noul buget avem capacitatea, pe baza strategiei fiscal-bugetare, de a creste, dincolo de indexarea pe care am facut-o in fiecare an, avem posibilitatea sa indexam pensiile cu pana la cinci la suta”.

Ponta a adaugat ca bugetul pentru 2015 este foarte probabil sa fie trimis in Parlament de viitorul premier si viitorul Guvern, la sfarsitul lui noiembrie, inceputul lui decembrie.

“Noul buget pentru 2015, care va fi de fapt un buget multianual, trebuie sa gandim 2015-2016, trebuie prezentat si insusit de catre viitorul prim-ministru si viitorul Guvern. Altfel, ar fi incorect din partea mea sa-i fac eu bugetul si sa-l pun la anul sa guverneze tara dupa cum am facut eu bugetul. Deci, foarte probabil, din acest motiv avem si vizita Comisiei Europene, Fondului Monetar International, Bancii Mondiale, la sfarsitul lunii noiembrie. Foarte probabil, sfarsit de noiembrie, inceput de decembrie, trimitem in Parlament noul buget, cu aceasta perspectiva multianuala 2015-2016”, a explicat prim-ministrul.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1