septembrie 24, 2021

Ponta: In prima zi cand vin in tara, ma duc si la procuror

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

victor-ponta-fmi-465x390Premierul Victor Ponta a afirmat duminica, referitor la dosarul sau aflat in faza de urmarire penala, ca in prima zi cand revine in tara se va duce si la procuror, scrie Agerpres.

“Dosarul e in faza de urmarire penala, avand in vedere ca au trecut opt ani de atunci. In prima zi cand vin in tara, sigur, ca ma duc si la procuror”, a spus Ponta duminica, la B1TV.

Intrebat daca procurorul poate decide modul in care are loc urmarirea, Ponta a spus: “Bine-nteles, tot ceea ce e prevazut in Codul de urmarire penala. Deja noi traim in alta realitate juridica. Daca eu, cand eram procuror, as fi facut afirmatiile care se fac in zilele astea, m-ar fi dat afara imediat si mi-ar fi spus ca nu am trecut pe la Facultatea de Drept. Acum, sigur, se pot face tot felul de afirmatii si mergem mai departe. (…) Eu ma pricep la drept, drept penal. Ceea ce se intampla azi nu are nicio legatura cu dreptul penal, are legatura cu … pe cine vreti sa…”.

El a explicat ca, desi au fost alesi, multi primari, presedinti de Consilii judetene si parlamentari nu mai sunt in functie.

“Uitati-va, vedeti, asta e marea problema si inteleg tulburarea si din PSD. Nu inteleg linistea din PNL. Mi se pare usor iresponsabila. Intrebarea este de ce mai participam la alegeri cu primari, cu presedinti de Consilii judetene, cu parlamentari, cu prim-ministru, daca oricum, dupa aia, nu mai e niciunul in functie. Luati-i de prin judete, asa, sa vedeti cati primari si presedinti mai sunt in functie. Sau daca un guvern se schimba ca vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e intrebarea la care cred ca trebuie sa raspundem noi, dar ma uitam la editorialele pe care dvs. le scrieti si dupa aia confratii din presa, de frica sau ma rog, la ordin, se fac ca nu inteleg ce spuneti. Cam asa e si cu politica asta. De frica sau la ordin ne facem ca nu intelegem”, a mai spus Ponta.

Intrebat din nou despre masurile prevazute de Codul de procedura penala care l-ar putea viza, printre care masura controlului judiciar, premierul a afirmat: “Da. Orice (n.r.masura) prevazuta de Codul de procedura penala”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    mai tonta, tu te pricepi defapt la copiat drept penal, adica la schimbat coperti. tulburarea din psd e normala, pentru prima data acest partid e condus de un urmarit penal si de un condamnat. treaba cu ….. “desi au fost alesi……” e tare de tot. adica daca au fost alesi trebuie lasati sa fure la greu. gindire tipic psd, adica comunista.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2