Ponta isi reia atributiile de premier

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pontaPresedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind incetarea interimatului lui Gabriel Oprea in fruntea Guvernului si reluarea exercitarii atributiilor de premier de catre Victor Ponta, scrie Agerpres.

“La data publicarii prezentului decret in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, inceteaza interimatul domnului Gabriel Oprea in exercitarea functiei de prim-ministru al Guvernului Romaniei. La aceeasi data, domnul Victor-Viorel Ponta isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de prim-ministru al Guvernului Romaniei”, se arata in decret.

Premierul Victor Ponta a revenit in tara si a mers miercuri la Guvern, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala la piciorul stang in Turcia.

El l-a informat pe seful statului printr-o scrisoare ca de pe 9 iulie isi reia activitatea in Executiv.

“Avand in vedere inlaturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitarii atributiilor de prim-ministru, va rog sa luati act, conform legii, de reluarea activitatii mele in Guvern, incepand cu data de 09.07.2015 si de incetarea interimatului in functia de prim-ministru, potrivit prevederilor art.107 alin 3, teza finala din Constitutia Romaniei, republicata”, se arata in documentul trimis presedintelui Klaus Iohannis, semnat de Victor Ponta si de Gabriel Oprea.

Pe 22 iunie, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de premier de catre Victor Ponta.

Ponta anunta pe o retea de socializare ca ii va solicita sefului statului sa-l desemneze premier interimar pe Gabriel Oprea. El a atasat postarii si documentul datat 19 iunie si inaintat presedintelui Iohannis, prin care il informeaza ca a fost supus, pe 15 iunie, unei interventii chirurgicale la piciorul stang, “care nu putea fi amanata”, iar “tratamentul post operator impune in mod necesar imobilizare sub supraveghere medicala”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2