Ponta: M-au ajutat de la BNR, SRI, SIE, altfel nu puteam sa guvernez bine

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Fostul premier Victor Ponta a declarat luni seara ca a fost “ajutat” de SRI, SIE, BNR si Curtea de Conturi, in sensul ca a fost “protejat” pentru a “guverna bine”, relateaza Agerpres.

Ponta a spus ca a fost de mai multe ori in concedii cu fostul sef al SRI George Maior, cu care a fost in relatii “apropiate”.

“Nu mai suntem atat de apropiati, pentru ca stam pe alte continente, dar nu ma veti auzi spunand eu ceva de rau vreodata de domnul Maior. M-a ajutat, nu doar George Maior ca persoana, m-au ajutat, repet, de la BNR, SRI, SIE, m-au ajutat, altfel nu putem sa guvernez bine . (…) Pe mine, institutiile statului, cat am fost prim-ministru, vorbesc de SRI, SIE, BNR, Curte de Conturi, m-au ajutat in sensul in care nu sa fac ceva rau sau ilegal, ci sa guvernez bine. Eu le-am cerut sa ma protejeze. Adica, spune-mi daca vrea sa ma caute cineva care are probleme, daca vreau sa numesc pe cineva in functie care are probleme, da, spuneti-mi ca sa nu gresesc, (…) cand esti prim-ministru, se intampla”, a sustinut Victor Ponta la B1 Tv.

El a explicat faptul ca ajutorul venit de la institutiile enumerate anterior a insemnat protejarea fata de eventuale erori.

“Cum i-am zis lui Sorin Grindeanu: ‘domn’e, n-ai voie sa te duci la restaurant (…) ca dupa aia te fotografiaza (…)’. In sensul asta trebuie sa fii protejat, sa nu gresesti, sa nu faci lucruri pe care nu le stii, sa nu te intalnesti cu nu stiu ce persoana dubioasa, sa te provoace cineva, dar din punctul asta de vedere, e normal, daca vrei sa ai performanta”, a adaugat Ponta.

Parlamentarul social-democrat a mentionat ca nu va spune ce a vorbit la intalnirile si discutiile private cu persoane din conducerea SRI, SIE, BNR, decat in situatia in care ar fi obligat de “marturii mincinoase”.

Ponta a aratat ca participa la asemenea intalniri pentru a avea o “guvernare buna”.

“Au fost lucruri pe care le-am stiut si lucruri pe care nu le-am stiut. (…) Eu am incercat ca prim-ministru sa fiu un prim-ministru eficient (…). Mi-as fi dorit sa se spuna la finalul mandatului meu ca guvernarea a fost o guvernare buna”, a mai declarat Ponta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *