Ponta: Noul guvern va asuma in totalitate programul USL; am facut o propunere si celor de la UDMR

Reclame home 1

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, la postul de televiziune Antena 3, ca formula guvernamentala cu care va veni in fata Parlamentului saptamana viitoare va respecta structura stabilita in USL, pentru a le oferi posibilitatea liberalilor sa revina in guvern daca vor dori acest lucru, iar noua majoritate va fi formata din USD, minoritatile nationale si, posibil, UDMR, transmite Agerpres.

“Voi merge marti in fata Parlamentului cu un guvern care in primul rand va asuma in totalitate programul USL. Nu se pune problema sa schimbam cota unica, sa adoptam legea amnistiei. Este programul USL pentru care oamenii de fapt au votat. In al doilea rand, cu o structura a guvernului asa cum era si cea a USL, cu un mesaj foarte clar: daca la un moment dat puteti sa reveniti in guvern, usa este deschisa si trebuie doar sa discutam lucrurile si noi vrem sa o facem. In al treilea rand, majoritatea va fi evident asigurata in principal de USD, grupul minoritatilor nationale si da, pentru a avea o majoritate stabila, asa cum de altfel am semnat cu domnul Antonescu, cu USL, in 2012, am facut o propunere si UDMR de a face parte din guvernare. Stiu ca acest lucru imi va aduce si critici, mi le asum”, a spus Ponta.

Primul ministru a adaugat ca este posibil ca doua pana la patru pozitii din actualul guvern sa lipseasca, pentru ca “nu s-au dovedit absolut necesare”, dar considera ca “nu este timp pentru mari schimbari”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *