Ponta: Nu doresc iesirea UDMR de la guvernare

home camp2
home camp2
home camp2

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu isi doreste iesirea UDMR de la guvernare si ca a discutat atat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cat si cu ministrul de Externe, Titus Corlatean, pentru a gasi o solutie, informeaza Agerpres.

“Am o relatie foarte buna cu cei de la UDMR, nu am ce sa le reprosez. (…) Am discutat eu cu amandoi ministrii, eu si cu domnul Kelemen si cu dl Corlatean, o sa discutam din nou miercuri, cand se intoarce Hunor Kelemen (…) si intentia mea e de a gasi orice solutie posibila pentru ca ceea ce am facut pana acum — o cooperare extrem de corecta — sa continue. Dar reiterez, si eu cred in chestia asta pe care intr-un fel a spus-o mai putin diplomatic Titus Corlatean, cand e vorba de chestiuni de coalitie de guvernare se poate negocia pana la urma aproape orice. Cand e vorba de o chestie de stat, asta nu se poate negocia, chiar daca, nu stiu, pica guvernul, pana la urma statul roman e stat roman, indiferent ce guvern are”, a afirmat prim-ministrul intr-o emisiune la B1TV.

Intrebat daca are emotii in Parlament in cazul iesirii UDMR din Guvern, Ponta a negat, dar a tinut sa precizeze ca nu-si doreste ca maghiarii sa plece din Executiv.

“Nu ma tem, pentru ca nu e o problema de majoritate parlamentara, dar nu-mi doresc (plecarea UDMR — n.r), a spus premierul.

Ponta a adaugat ca a fost deranjat de faptul ca dialogul dintre presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si ministrul de externe, Titus Corlatean, “s-a purtat in public”.

“In general, intre doi ministri dialogul se poarta la Coalitie sau in Guvern”, a punctat Ponta.

Romania sustine pozitia principial corecta a Comisiei Europene referitoare la Initiativele cetatenesti “Minority SafePack”, potrivit careia Uniunea Europeana nu are competente atribuite in baza dispozitiilor tratatelor fundamentale.

“Pozitia exprimata de Romania prin intermediul MAE reprezinta o pozitie consecventa a statului nostru, o chestiune de stat, si nu o problema sau un orgoliu de ordin personal. Din aceasta perspectiva, apreciez, in calitate de ministru de externe, ca exprimarea pozitiei statului roman nu poate fi supusa nici negocierii si nici compromisului politic”, se arata intr-un comunicat de presa al MAE transmis sambata AGERPRES, in care ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, face precizari cu privire la pozitia Romaniei referitoare la procedurile juridice in curs la Tribunalul Uniunii Europene pe tema Initiativelor cetatenesti “Minority SafePack”.

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *