Ponta: O sa avem in septembrie mii de oameni care lucreaza in structurile locale si care nu au bani de salarii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul Partidului Pro Romania, Victor Ponta, a declarat joi, la Constanta, ca in opinia sa rectificarea bugetara aprobata de Guvern nu va asigura surse de finantare pentru administratiile locale si pentru proiectele locale sau nationale, de investitii si, totodata, va lasa Trezoreria statului fara o rezerva strategica, informeaza AGERPRES.

„Noi ne-am uitat cu ochii unor oamenii care am facut rectificari bugetare si vreau sa va spun doua lucruri pe care incercam sa le ridicam ca probleme in Parlament. In primul rand, nu s-au alocat deloc resurse pentru autoritatile locale in ceea ce priveste acoperirea cheltuielilor structurilor aflate in subordinea autoritatilor locale. O sa avem in septembrie mii de oameni care lucreaza in structurile locale si care nu au bani de salarii.

Evident, nu s-a alocat niciun leu pentru niciunul din proiectele locale sau nationale. Si s-a intamplat un lucru care nu s-a mai intamplat nici in perioada crizei din 2010. Se prevede in ordonanta de rectificare ca Guvernul sa ia bani din Trezorerie, acea rezerva care – pentru toti cei care stiu ce inseamna guvernare – sunt banii aceia pe care ii tii, esti obligat de altfel sa-i tii pentru situatii de criza, sa iti acopere 3-4 luni de importuri sau sa-ti acopere plata datoriei”, a afirmat Ponta.

Liderul Pro Romania a mai declarat ca in lipsa rezervei bugetare din Trezorerie, Guvernul va fi nevoit sa incheie un nou acord de imprumut cu FMI in cazuri de criza financiara si ca oricum, in momentul de fata, Romania are cele mai mari dobanzi la imprumuturi pe pietele financiare din Uniunea Europeana.

„Cred ca orice om normal are sau incearca sa puna niste bani deoparte pentru o situatie de criza. Statul roman are acesti bani pusi deoparte inca din perioada privatizarilor, din 2007-2008; nimeni nu a intrat peste ei, nici Guvernul Boc, Guvernul Ponta cu atat mai putin. Este prima data cand se intampla acest lucru si vreau sa va spun ce va insemna acest lucru, pentru ca lumea zice: bun, daca sunt niste bani pusi deoparte pentru niste situatii foarte grave si ii ia acum guvernul, asta e.

Nu e ‘asta e’! Inseamna ca in situatii extrem de dificile Guvernul Romaniei va fi in incapacitate de plata si va trebui sa gaseasca urgent pe cineva, FMI, altcineva care sa-i dea bani si inseamna ca deja de azi, cand vorbim, Romania este tara din UE care se imprumuta cel mai scump. Mai scump si decat Grecia. Am vazut acum datele de la inceputul lunii august, este prima data cand Grecia nu mai este tara care se imprumuta cel mai scump, ci Romania este. Asta inseamna ca o sa platim cu totii din buzunar. Vreau sa spun foarte clar, fara sa intru in multe detalii, o sa ne indreptam spre un faliment si problema cu acest faliment este cine va plati nota de plata, cine va fi la guvernare sa plateasca acest lucru”, a spus Victor Ponta.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole