Ponta: Obiectivul meu ca presedinte este unirea romanilor pentru Romania

home camp2
home camp2
home camp2

Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, a declarat vineri, de la tribuna congresului extraordinar al partidului, ca principalul sau obiectiv ca presedinte al Romaniei este acela al unirii romanilor pentru Romania, argumentand ca adevarata schimbare a tarii este ca romanii sa fie din nou uniti dupa zece ani de dezbinare, scrie Agerpres.

Venit la microfon, dupa ce a fost validat candidat al PSD pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, Ponta si-a inceput discursul cu o gluma: “Am stat pana acum in camasa de prim-ministru, acum mi-am pus haina de presedinte”.

El a reafirmat ca este mandru pentru ca este roman, ca este PSD-ist si a adaugat ca doreste sa fie un presedinte al dialogului si care sa realizeze pentru a doua oara Marea Unire.

“Cred foarte tare in doua lucruri care sunt pilonii programului meu prezidential: Romania are nevoie de o adevarata schimbare dusa pana la capat a tot ce a fost cu adevarat rau si ne-a impartit in acesti zece ani si adevarata schimbare, cea mai mare schimbare este ca romanii sa fie din nou uniti. Vreau ca marea unire a romanilor sa o facem impreuna, dupa zece ani de dezbinare. Acesta este obiectivul principal al candidatului si al presedintelui Victor Viorel Ponta”, a adaugat presedintele PSD.

Acesta a afirmat ca, alaturi de PSD, a dovedit dincolo de vorbe, prin fapte. “Ati dovedit dvs., in primul rand (…), cel mai mare partid al tarii, care nu a reusit sa castige alegerile din 2004 incoace, am reusit sa le aratam ca ne putem schimba noi. Am indreptat lucruri care erau de indreptat si suntem de fiecare data promotorii adevarati ai schimbarii in Romania. (…) PSD este cu adevarat partidul care s-a schimbat cel mai mult si care poate sa schimbe cu adevarat Romania. Schimbarea inseamna un alt mod de a face politica”, a spus Ponta.

Liderul social-democratilor a subliniat ca presedintele tarii este cel care trebuie, intr-adevar, sa fie acel simbol al unitatii nationale, al Marii Uniri, fara de care nicio natiune nu are sansa de a-si pastra identitatea si a-si promova valorile.

“Impreuna, in 2018, la implinirea a 100 de ani de la Marea Unire, putem si suntem capabili sa fim din nou uniti, sa fim mandri ca suntem romani. (…) Ca presedinte al Romaniei ma voi lupta ca Romania si romanii sa fie din nou uniti”, a adaugat Victor Ponta.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

5 Comments

 1. Justitiar politic

  Cand spui unirea romanilor …te referi la cetateni sau la populatia romaneasca? Cum sa-i unesti? Grupurile, etniile, popoarele unt unite de interese majore nu de vorbe goale.

  Reply
 2. STEKO

  Suntem un popor fara educatie ( civica, prof.etc.)lacom, invidios,rautacios si chiar prost ( la majoritate ma refer). Pensionarii sunt o masa imensa de manevra ca si saracii satelor si oraselor. Cum vrem sa avem conducatori adevarati cand majoritatea populatiei este cum este si ei baga in urna…

  Reply
  1. Adelina Maries

   draga STEKO, cei 30 de ani de securitate isi spun cuvantul, Dupa rev. fiecare a devenit un fel de “securist” sau de “sef comunist”. Cel mai rau e ca, paintii acasa isi tratau si inca isi mai trateaza copii asa cum sefii/maistrii comunisti ii tratau pe ei in fabrici si uzine.

   Eu as propune si o scoala pentru parinti… multi nu merita sa fie parinti la ce comportament manifesta.

   Si as mai propune ore de educatie civica, in salile de spectacol… casa de cultura, teatru etc. Si in loc de urari de sarbatori m-as bucura ca primaria sa trimita pliante informative despre educatie civica.

   Ma anunt de pe acum voluntar pentru organizarea orelor de educatie civica… poate alaturi de mine vine, tot ca voluntar si @jutitiarul … draga @justitiarule imi doresc “sa te oferi”

   Reply
 3. justitiar

  Adelina, nu vreau sa fiu lipsit de delicatete dar uneori exagerezi, evident din buna intentie.Educatia civica in salile de spectacol si casa de cultura? Iar ne intoarcem la perioada invatamantului ideologic si a simpozioanelor tematice? Nu cred ca e bine. De acord cu rolul familiei care a degenerat intr-un fel de unitate sociala focusata pe goana dupa castigul de orice fel. Educatia civica se face in familie si in scoala, mai apoi in societate prin exemplul personal. E plina tara de falsi profeti, vorbitori de cuvinte fara sens, farisei si oameni care cuvanta pentru placerea de a se auzi. Ce ne trebuie noua este munca, ordine , disciplina si bun simt. Dar aplaud initiativa ta desi inca nu-mi sunt clare intentiile tale finale.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *