septembrie 27, 2021

Ponta: Oprea i-a spus presedintelui ca ii multumeste pentru sfat, dar nu demisioneaza

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ponta-opreaPremierul Victor Ponta a declarat luni seara ca vicepremierul Gabriel Oprea i-a spus presedintelui Klaus Iohannis ca ii multumeste pentru sfat, dar nu va demisiona din functie, in contextul decesului politistului din coloana sa oficiala, scrie Agerpres.

“Cum vi s-ar parea daca l-as chema maine la mine pe domnul Dan Mihalache si i-as cere sa-si dea demisia? (…) Probabil ca domnul Mihalache mi-ar spune ce i-a zis si domnul Oprea domnului Iohannis: “Va multumesc de sfat, dar nu-mi dau demisia!”, a afirmat Ponta la Romania TV.

Premierul a sustinut ca reactia publica fata de tragedia politistului care si-a pierdut viata saptamana trecuta “e mai mult decat legitima”, dar ca, in opinia sa, este anormal ca PNL si presedintele Iohannis sa profite de pe urma “unui necaz”.

“Consider anormal faptul ca de la o tragedie — un caz care e cercetat de procuror, o indignare legitima, o suparare legitima a unor oameni — ajungem la ceea ce se intampla de fapt in mod constant si anume: cei de la PNL si chiar domnul Iohannis cand apare un necaz profita de moartea cuiva. (…) Pe de o parte, tragedia, supararea si cercetarea de catre organele statului sunt normale si legitime; pe de alta parte, acest obicei al celor de la PNL de a politiza orice necaz, orice tragedie ca sa mai obtina un mic avantaj politic mi se pare reprobabil”, a aratat Ponta.

Seful Guvernului a legat cererea de demisie adresata vicepremierului Oprea de faptul ca acesta nu a votat alaturi de liberali pentru schimbarea Guvernului.

“Chiar si domnul Iohannis personal si doamna Gorghiu si domnul Blaga si domnul Predoiu i-au facut o curte teribila domnului Oprea, in sens metaforic, evident. L-au chemat foarte des, au mers la birou la Interne sa tradeze Guvernul si sa voteze cu ei. Daca domnul Oprea — cum eu stiam ca va fi — a spus: “Sunt un om serios, nu ma ocup cu tradari” (…) deodata a devenit inamicul public numarul 1 din punct de vedere politic. Asta mi se pare un mod de a face politica oribil. Sa speculezi tragedia si necazul cuiva ca sa te razbuni politic pe cineva care n-a vrut sa tradeze e un lucru anormal. Cred ca presedintele, domnul Iohannis, vrea sa profite de orice ocazie, chiar si de moartea unui tanar ca sa-si puna guvernul domniei sale. Ceea ce mie mi se pare de un cinism extraordinar”, a precizat premierul.

Intrebat daca vicepremierul Gabriel Oprea isi va da demisia in cele din urma, Ponta a replicat: Nu, pentru ca nu se simte vinovat si pentru ca este o ancheta in curs care va stabili exact ceea ce s-a intamplat si cine este vinovat”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2