Ponta: Politicieni liberali au avut intalniri cu reprezentantii firmei austriece Schweighofer

Reclame home 1
Reclame home 1

pontaPremierul Victor Ponta a declarat miercuri seara ca mai multi politicieni liberali au avut intalniri in „calitate oficiala si privata” cu reprezentantii firmei austriece Schweighofer si ca au dezinformat Administratia Prezidentiala pe tema Codului Silvic, scrie Agerpres.

„Impresia mea personala, poate gresesc, e ca presedintele a retrimis legea la Parlament (Codul Silvic-n.r.) pe baza unor informatii pe care le-a primit de la niste „binevoitori”, in special niste binevoitori liberali pe care ii vedeti zilele acestea luptandu-se cu dintii pentru interesele Schweighofer, interese care din punctul meu de vedere sunt strict private. Vorbesc de oameni politici de la PNL care alaturi de noi au facut acel proiect de Cod Silvic si acum lupta cu tot ce pot ca sa nu se adopte si sa nu se puna aceasta limita, sa nu se ia masuri concrete. Evident ca au niste interese care sunt strict private”, a spus Ponta la B1TV.

Intrebat daca a fost trafic de influenta la politicienii respectivi, Ponta a raspuns : „Eu nu pot sa fac incadrari juridice, dar sunt absolut convins ca doamnele si domnii pe care ii vedeti luptandu-se la televizor au avut intalniri in calitate oficiala si privata cu reprezentantii Schweighofer”.

Ponta a afirmat ca are informatii despre asemenea intalniri intrucat in calitate de prim ministru trebuie sa se informeze foarte bine „intotdeauna cand apare o situatie de criza”.

„Eu sunt convins ca institutiile statului monitorizeaza aceste lucruri, cu atat mai mult voi informa CSAT. (…) Imi explic lupta din aceste zile si imi explic inclusiv dezinformarea ajunsa la Administratia Prezidentiala prin interesele unor oameni politici de la PNL care s-au intalnit si care, iata, si in Parlament si in public se bat pentru Schweighofer”, a insistat premierul.

Chestionat de moderator daca dupa sedinta CSAT vor aparea dosare penale, Ponta a raspuns: „Numai domnul Basescu stia cine si cui se fac dosarele penale, eu nu stiu acest lucru si nici nu mi-l doresc”.

Referitor la faptul ca Administratia Prezidentiala a sustinut ca retrimiterea Codului Silvic la Parlament a survenit opiniei exprimate de Consiliul Concurentei, Ponta
a replicat: „N-ati vazut ca oameni din Consiliul Concurentei acum lucreaza la Schweighofer?”.

Premierul a mai apreciat referitor la Codul Silvic ca „nu la presedinte a fost problema”, ci la cei pot fi vazuti „agintandu-se in aceste zile si care au probabil propriile cai de a se plange presedintelui”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole