Ponta: Romania nu va accepta niciodata ca cineva din afara sa ii impuna reguli de securitate

Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca Romania este o tara sigura in fata oricaror amenintari, care nu va accepta ”niciodata” ca cineva din afara sa ii impuna reguli de securitate, scrie Agerpres.

”Nu accept si nu va accepta niciodata Romania ca cineva din afara sa ii impuna reguli de securitate. (…) E dreptul nostru si nu are nimeni voie sa ne spuna ‘nu cheltuiti mai mult, nu va luati avioane, nu va puneti scutul antiracheta’. Nimeni nu are voie sa faca chestia asta si nici nu vom accepta asemenea sugestii sau critici”, a subliniat Ponta la Publika tv.

El a spus ca Romania este ”un exemplu de succes” din punctul de vedere al securitatii, insa siguranta are si un pret pe care tara noastra il plateste.

”Romania e o tara sigura in fata oricaror amenintari si o tara care isi protejeaza propria securitate nu doar fiind membru al NATO, dar si prin eforturile pe care noi le facem. As fi vrut ca din banii pe care ii platim pentru avioanele F 16 sa mai fac o bucata de autostrada intre Iasi si Chisinau, dar exista un pret pentru securitate. (…), iar acel pret Romania il plateste’, a mai spus Ponta.

In context, premierul a aratat ca si Republica Moldova va trebui sa ia o decizie in ceea ce priveste securitate sa nationala, pentru ca ”o tara democratica nu poate prospera decat daca nu se simte amenintata”.

”Eu stiu foarte bine prevederea din Constitutia Republicii Moldova care impune neutralitate. Neutralitatea e un lucru foarte bun daca esti Elvetia, Austria, dar cred ca la un moment dat un guvern puternic, legitim, (…) un guvern proeuropean va trebui sa puna si problema securitatii Republicii Moldova si atunci Romania va zice ‘uite ce am facut noi.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole