Ponta: Romania va spijini ferm lupta impotriva terorismului

Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul Victor Ponta a declarat joi, de la tribuna Adunarii Generale a Natiunilor Unite, ca Romania va spijini ferm lupta impotriva terorismului oriunde apare acesta, scrie Agerpres.

„Un motiv de ingrijorare pentru noi toti este multiplicarea provocarilor politice, de securitate si strategie in vecinatatea sudica a UE si in Orientul Mijlociu. Proliferarea miscarilor islamice radicale si aparitia unor grupuri noi precum ISIS conduc la amenintari teroriste. Ele reprezinta un nou tip de terorism care ameninta sa destabilizeze intreg Orientul Mijlociu si lumea intreaga. Se extind dincolo de Irak si Siria si astfel reprezinta o provocare majora la adresa ordinii internationale si aceasta chestiune trebuie abordata de toate statele”, a afirmat Ponta.

Prim-ministrul roman a amintit ca in ciuda resurselor financiare limitate, Romania face eforturi pentru a contribui la procesul de asistenta a refugiatilor.

„As dori sa mentionez activitatea Centrului de Tranzit in Regim de Urgenta de la Timisoara stabilit de Guvernul roman, ONU prin Comisariatul pentru Refugiati si Organizatia Internationala pentru Migratie. Centrul, primul de acest fel din lume, se dovedeste a fi un mecanism fezabil, oferind siguranta persoanelor care au nevoie urgenta de protectie internationala, aceasta devenind o expresie practica a conceptului de securitate umana… Vom continua sa contribuim la eforturile internationale cu aceeasi dedicatie si responsabilitate pe care trupele si expertii nostri civili le-au dovedit in numeroase zone precum: Irak, Afganistan, Kosovo si locuri din Africa”, a adaugat Ponta.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole