Ponta: Saracia este cu siguranta una dintre cauzele coruptiei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

victor pontaPrincipala provocare a Romaniei in anii care urmeaza este aceea de a avea capacitatea de a transforma cresterea economica intr-un echilibru mai mare din punct de vedere social, a declarat joi premierul Victor Ponta la o dezbatere pe tema combaterii saraciei, scrie Agerpres.

“Oamenii inca nu beneficiaza, in special cei defavorizati, de faptul ca avem crestere economica, avem venituri suplimentare, avem inflatie mai mica si prin noua strategie care este pusa in dezbatere vreau sa vad, intr-adevar, ca oamenii cei mai saraci, mai amarati, care au nevoie cea mai mare de sprijin se simt parte a acestei societati, asta e principala provocare pentru mine.

In urmatorii doi ani, in aceasta directie vreau sa mergem, insa acest gen de strategie are succes daca e pe termen foarte lung, asa incat vom incerca sa avem o dezbatere si un acord la nivelul fortelor politice si al societatii civile pentru implementarea acestei strategii, construita printr-un contract cu Banca Mondiala si care cred ca e absolut necesara pentru Romania”, a sustinut Ponta la dezbaterea organizata de Fundatia “Friedrich Ebert” cu tema “Strategia Nationala privind incluziunea Sociala si Reducerea Saraciei 2014-2020.

Cat priveste coruptia, el a spus ca saracia este “cu siguranta” una dintre cauzele coruptiei, nefunctionarii sistemului.

“Din acest punct de vedere este foarte bine ca Romania combate coruptia, combate birocratia in forme mai mult sau mai putin spectaculoase. As vrea insa sa vedem daca saracia este cauza coruptiei, si nu invers. Cred sincer ca, in special in sistemul public, am ajuns la o situatie in care din cei un milion de angajati in sistemul public au sub salariul mediu, sub 1.200 de lei”, a afirmat Ponta.

In context, premierul a spus ca un sistem public foarte prost platit fie duce la coruptie, “fie eforturile din ultimii ani de combatere a coruptiei si-au produs in mare parte efectele”.

In opinia sa, intr-o administratie in care primesti acelasi salariu, indiferent daca muncesti bine sau prost, va fi foarte greu sa ai o strategie eficienta si sa o implementezi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    mai tonta, de peste 20 de ani tot aud treaba asta cu – furam ca sintem saraci -. asa o fi, beleaua e ca nimeni nu ne-a spus pina acum cine si cam cit fura. eu recunosc ca, noi prostimea cu foamea-n glanda, mai smicim “2-3 biscuiti” de ici -colo ca doar trebuie sa ne platim apa, gazul, curentul……. beleaua e la voi clasa politica, voi cam cit ati furat in ultimii 25 de ani din romania?, ca de ce o faceti nici n-are rost sa va intreb.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2