Ponta: Sunt aberante declaratiile unor politicieni ca ar trebui sa ne inchidem granitele

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

pontaPremierul Victor Ponta afirma ca unii politicieni, din “populism”, fac declaratii “aberante” potrivit carora tara noastra ar trebuie sa-si inchida granitele, uitand momentul cand romanii au putut circula liber in Europa, seful Guvernului adaugand ca Romania este o tara model de convietuire pasnica intre confesiuni si de respect pentru toti cetatenii, transmite Agerpres.

“Unii politicieni, din populism sau pentru ca nu-i mai baga nimeni in seama, fac tot felul de declaratii aberante — cum ca ar trebui sa inchidem granitele, sa nu primim pe nimeni in tara. Serios? Dar cand romanii au mers in Europa, ne-a placut! Trebuie sa mergem intr-o directie europeana. Romania e o tara model de convietuire pasnica intre confesiuni, de respect pentru toti cetatenii, indiferent de religia pe care o au sau daca nu au nicio religie!”, a scris premierul pe Facebook, miercuri seara.

Romania ar trebui sa refuze sa primeasca imigranti pe teritoriul ei si nu trebuie sa-si asume drama refugiatilor, considera fostul presedinte Traian Basescu.

“Romania ar trebui sa refuze sa primeasca migranti pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastra, nu noi suntem magnetul pentru acesti oameni, pe de o parte. (…) Romania nu trebuie sa-si asume parte din drama acestor amarati. Sunt altii care au responsabilitate in Europa, care trebuie sa-si asume, pentru ca sunt printre cei care au contribuit la crearea haosului in statele acestea”, a declarat Basescu, intr-o interventie telefonica la B1 tv.

In opinia fostului presedinte, a primi imigranti implica asigurarea unor drepturi, incepand de la educatie, la sanatate, cultura si chiar religie, si a atras atentia ca acestia nu vor mai pleca de pe teritoriul Romaniei, ci chiar isi vor aduce familiile numeroase.

“A-i primi nu inseamna pur si simplu a le asigura cazare. Trebuie sa le dai dreptul sa se manifeste cultural, sa mai construim niste moschei, trebuie sa le faci scoli in limba lor — sa-si pastreze limba. Pentru ca, in momentul in care iti asumi responsabilitatea sa-i preiei, iti asumi si o lista lunga de alte obligatii — de la educatie, sanatate, cultura. Noi nu reusim sa integram minoritatea roma de atatia zeci de ani”, a argumentat Traian Basescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *