Ponta: USL a promis – Basescu si Udrea la inchisoare, partial realizat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

victor-ponta-fmi-465x390Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a facut un bilant luni al principalelor realizari ale guvernarii din ultimii trei ani, subliniind intre altele ca au fost preluate toate programele operationale blocate, acestea fiind in prezent functionale si disponibile pentru guvernele viitoare, scrie Agerpres.

In cadrul evenimentului „Trei ani — inceputul sfarsitului regimului Basescu — MRU — Predoiu”, Ponta a prezentat doua slide-uri pe care scria: „USL a promis: premier de la PSD si presedinte de la PNL”, precum si „USL a promis: Basescu si Udrea la inchisoare, partial realizat”.

In bilantul sau, premierul a aratat ca, la preluarea guvernarii de catre USL, in 2012, absolventii diverselor institutii de invatamant superior, incepand cu Academia de Politie, deveneau someri si deblocarea posturilor pentru profesori, pentru militari, pentru medici a fost una dintre importantele realizari ale Guvernului USL.

Vreau sa nu uitam ca dupa ce 700.000 de locuri de munca, in 2010 — 2011, s-au pierdut, impreuna am reusit sa cream peste 250.000 de locuri de munca. Dupa recesiunea economica, pentru ca in trimestrul doi din 2012 Romania era in recesiune economica, suntem in al patrulea an de crestere economica, desi lucrul acesta intr-o regiune atat de fluctuanta cred ca este si meritul guvernarii USL”, a aratat Ponta.

El a amintit ca pensiile si salariile, asa cum au fost ele taiate, au fost poate cea mai rezonanta promisiune facuta de USL.

„Nu doar ca am reintregit toate pensiile si salariile, dar am respectat legea pensiilor si o vom respecta. Cred ca este obligatia unui guvern si a unei societati normale sa nu mai repete niciodata momentul 2010. (…) Sprijinul social pentru acele categorii defavorizate si anume persoanele cu dizabilitati, alocatia pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele din familii defavorizate — pana la urma acest guvern este cel care a sprijint acordarea drepturilor legitime pentru cei care au avut de suferit in timpul regimului comunist. (…) Cred ca putem sa adoptam un alt act normativ care va face dreptate si acestei categorii. Partea liberala din USL a insistat intotdeauna si bine a facut pe componenta strict fiscal-economica si acest Guvern social-liberal este cel care a scutit de impozit profitul reinvestit, a redus contributiile de asigurari sociale, TVA la paine”, a adaugat Ponta.

Seful Executivului a mentionat ca acesta este al patrulea an la rand in care agricultura romaneasca a crescut, Romania devenind exportator de produse agroalimentare. „Nu mai suntem in situatia de a importa mai mult decat exportam. Salariul minim este un element necesar unei societati asa cum este Romania si putem sa mergem in continuare in aceasta directie”, a mai spus Ponta.

Premierul a subliniat ca independenta energetica si investitiile in energie au continuat, mai ales pentru ca s-a reusit oprirea in primul rand a contractelor cu baietii destepti. „Si vreau sa-si aduca aminte si dl ministru Chitoiu, si ceilalti care au alaturi de noi atunci cand am luat decizia de a opri acele contracte care produceau un prejudiciu Romaniei de peste un miliard de lei. (…) Guvernul USL nici n-a prelungit licente ilegale, nici nu a facut retrocedari ilegale, nu a jefuit tara, chiar daca erau momente bune din punct de vedere economic si nu recesiune ca in 2010 si 2011”, a afirmat Ponta.

Nu in ultimul rand, a aratat premierul, autostrazile reprezinta un alt obiectiv principal al Guvernului. „Cu autostrazile mai avem inca foarte mult si e unul din obiectivele principale pentru perioada urmatoare. Dar totusi am inaugurat autostrada spre mare, inceputa de Ceausescu, am inaugurat autostrada spre Ploiesti, inceputa de dl. Tariceanu, am inaugurat partea de autostrada Deva — Sibiu. (…) Sunt lucruri pe care trebuie sa le facem prin constanta. (…) Nu am reusit sa deschidem decat 23 din cele 62 de spitale inchise de guvernul anterior, dar cred ca prin investitiile pe care vrem sa le facem putem sa asiguram un nivel decent de asistenta medicala”, a mai spus Victor Ponta.

Potrivit premierului, in cei trei ani de guvernare s-a reusit totodata realizarea acelor investitii in pregatirea militarilor, respectiv recompensarea acestora prin mijloacele tehnice necesare. „Romania este, in acest moment, alaturi de Polonia si Turcia, principalul responsabil de securitate in aceasta regiune”, a subliniat prim-ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2