Pop: In Academia Romana domneste competitia de idei; este continuitate, armonie si consens

PNL

In Academia Romana este continuitate, armonie si consens, iar aici ideea de competitie este una nu de persoane, ci de idei, a afirmat vineri presedintele acestui for, Ioan-Aurel Pop.

“In Academia Romana este continuitate, armonie si consens, pentru ca gruparile din Academia Romana, cum am spus, nu sunt grupari politice, ci grupari de idei si noi vrem sa aratam opiniei publice din Romania, nu numai pentru ca e Anul Centenarului, dar, in general, pentru ca Academia este o institutie simbol a natiunii romane, ca aici domneste concordia, buna intelegere si ca ideea de competitie este una nu de persoane, ci de idei”, a declarat Pop, pentru AGERPRES, la finalul sedintei Adunarii Generale de alegere a vicepresedintilor acestui for.

El si-a exprimat satisfactia ca in campania electorala pentru alegerea conducerii Academiei “au reusit sa invinga ideile cele mai valoroase, mai de viitor, mai constructive”.

“Ma bucur ca au fost alesi cei patru vicepresedinti care asigura continuitate in viata Academiei Romane si care sunt personalitati marcante ale stiintei, artei si culturii romanesti. Urmeaza alegerea secretarului general si cu aceasta Biroul Academiei Romane va fi complet, ceea ce inseamna o munca imensa care va porni din momentul in care noul Birou isi va intra in rol. Iar aceasta se va intampla foarte curand, pentru ca la inceputul lunii mai expira mandatul celuilalt Birou. (…) Au reusit, cred, sa invinga in aceasta campanie electorala ideile cele mai valoroase, mai de viitor, mai constructive”, a aratat Pop.

Presedintele Academiei Romane a amintit, drept initiative imediate ale noii conduceri, o serie de proiecte legate atat de Anul Centenar, cat si de cultura romana in general.

“De exemplu, colectia de Clasici ai literaturii romane, pe care Academia o patroneaza si care a depasit 200 de volume, va merge mai departe. Suntem printre putinele Academii Europene care au un asemenea proiect aproape indeplinit. In al doilea rand, legat de Centenar, se va publica istoria tuturor stiintelor si ramurilor de cultura si de arta din Romania in peste 20 de volume; de exemplu, Istoria stiintei si tehnicii; Istoria matematicii; Istoria istoriografiei; Istoria literaturii; Istoria artei, astfel incat vom putea marca la 100 de ani de la Marea Unire rezultatele deosebite care ne caracterizeaza.

Pe urma vreau sa va spun ca avem proiecte extraordinare in domeniul stiintelor exacte. Proiectul ELI, care inseamna laserul romanesc de pe platforma de la Magurele, este condus de catre un academician roman si care va duce mai departe traditia noastra in acest domeniu. V-am spus trei. Sunt enorm de multe”, a precizat presedintele Academiei Romane.

Academicienii Victor Spinei, Razvan Theodorescu, Bogdan Simionescu si Victor Voicu au fost alesi vineri, prin vot secret, de Adunarea Generala a Academiei Romane, vicepresedinti ai acestui for. Functia de secretar general a ramas vacanta, urmand a fi organizate alegeri pe data de 29 iunie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1