Popa: Proiect de 400 de milioane de euro – burse, fonduri pentru profesorii de excelenta, dotari in scoli

PNL

Ministerul Educatiei Nationale lucreaza la un proiect “gigant”, cu o valoare de aproximativ 400 de milioane de euro, adresat in special scolilor si elevilor din mediul rural, unde rata de parasire si de abandon atinge 25%, a anuntat, miercuri, ministrul Valentin Popa in cadrul evenimentului de lansare a raportului “World Development Report 2018: Learning to Realize Education’s Promise”, informeaza AGERPRES.

“Lucram in aceste zile la un proiect – spun eu gigant -, un proiect necompetitiv, de o valoare de aproximativ 400 de milioane de euro, adresat in special scolilor si elevilor din mediul rural, unde rata de parasire si de abandon atinge 25%. Interventiilor vor fi in special directionate catre elevi si profesori. Astfel, aproape jumatate din aceasta suma le vom acorda sub forma de burse elevilor care au o prezenta buna la scoala de peste 80% si, sigur, care au reusit sa incheie si sa treaca un semestru cu toate notele de trecere. Cred ca trebuie sa ne gandim sa aducem copilul, elevul la scoala, astfel incat sa se poata intalni cu profesorii”, a explicat ministrul.

O parte din proiect va fi dedicata profesorilor de “excelenta” din scolile de renume, care vor fi stimulati financiar sa predea in mediul rural.

“O alta parte consistenta a acestui proiect va fi alocata profesorilor de excelenta pe care ii are Romania, profesorilor din scolile de renume, din orasele noastre, pe care ii vom stimula financiar sa primeasca ore in regim de plata cu ora in scolile din mediul rural, alocand pentru aceasta o suma la limitele superioare ale plafoanelor din Ghidul solicitantului. Credem ca va fi un stimulent serios pentru ca cat mai multi dintre acesti profesori sa ne arate ca pot sa faca excelenta si cu copiii din mediul rural, pentru ca au dovedit-o ca o pot face in scolile de renume din Romania”, a aratat Valentin Popa.

Vor fi alocati bani si pentru dotarea laboratoarelor din scolile din mediul rural.

“Vom aloca bani pentru dotarea laboratoarelor din scolile din mediul rural, inclusiv cu mobilier si tehnica de calcul, pentru ca dorim ca toate clasele sa fie extrem de atractive pentru elevi si speram ca aceasta actiune imediata sa aduca mai multi elevi la scoala in mediul rural si sa ii mentina la scoala si, nu in ultimul rand, sa reuseasca sa obtina note de trecere”, a mai sustinut ministrul Educatiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1