Sindicatele din sanatate: Populatia trebuie sa se abtina sa mai dea spaga la medici

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

spaga-medicProblema spagii care se da la medici sau asistente medicale in spitale este o boala care trebuie tratata treptat. Sindicatele din sanatate spera ca acele cresteri salariale obtinute in acest an, un total de 32 de procente, sa faca in asa fel incat personalul sanitar sa nu mai accepte atentiile pacientilor.

Liderul Sanitas Maramures, Mircea Ciocan a vorbit astazi, 21 decembrie, in cadrul unei conferinte de presa despre ce a insemnat anul care se apropie de final pentru sindicatele din sanatate. A fost an caracterizat ca fiind unul de referinta, asta pentru ca au fost doua cresteri salariale acordate personalului din sanatate si asistenta sociala. Prima majorare a fost la inceputul lui 2015, un procent de 7%, iar a doua la finalul anului, o majorare de 25%.

“Ultima conferinta de presa a anului, una de bilant pozitiv spunem noi, foarte favorabila pentru membrii de sindicat, salariatii din spitale sau din asistenta sociala. Anul a debutat cu o crestere salariala, acel cuantum de 100 de lei, un prim success al SANITAS. Au fost acele iesiri in strada, urmate de negocieri care intr-un final au adus o a doua majorare, de 25%. Un total de 32 de procente. Daca nu eram in strada, nu obtineam toate acestea. Pentru anul viitor se vor cauta resurse pentru alte majorari”, a declarat Mircea Ciocan, liderul Sanitas Maramures.

Trebuie spus ca la inceputul lunii decembrie a fost data o decizie prin care sunt inghetate salariile celor din sanatate si asistenta sociala pentru anul 2016, altfel spus salariile nu vor scadea anul viitor, dar nici nu vor creste. S-a facut referire si la dialogul social, unde ministerul dialogului social a disparut.

“Anul 2015 a fost un recul in ceea ce priveste dialogul social. Schimbarea Guvernului a dus la disparitia dialogului social. Nu putem anihila sindicatele si patronatele”, a concluzionat Ciocan.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2