Porosenko: Estul separatist va ramane in cadrul Ucrainei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat miercuri ca va depune in parlament (Rada Suprema) un proiect de lege care va garanta o mai mare autonomie pentru Estul separatist prorus, subliniind ca aceasta regiune va ramane in cadrul Ucrainei, informeaza AFP si Unian citate de Agerpres.

‘Situatia din estul Ucrainei s-a schimbat radical de la intrarea in vigoare a incetarii focului vineri’, a estimat seful statului ucrainean. ‘Inainte de anuntarea incetarii focului, Ucraina a pierdut in fiecare zi zeci de vieti ale eroilor sai’, a declarat el, intr-o reuniune a cabinetului de ministri.

Dar ‘Ucraina nu a facut nicio concesie in ceea ce priveste integritatea sa teritoriala’, a declarat Porosenko, in aluzie la semnarea vineri la Minsk a unui ‘protocol’ privind incetarea focului cu rebelii prorusi, destinat sa puna capat conflictului care dureaza de aproape cinci luni, in timp ce rebelii reclama in continuare ‘independenta’.

‘Nu poate fi nicio discutie cu privire la federalizare sau orice fel de separare (a regiunilor din Est). Legea cu privire la o administrare autonoma temporara pentru districtele Donetk si Lugansk (doua bastioane rebele) prevede un statut care pastreaza aceste regiuni in cadrul Ucrainei’, a asigurat Porosenko.

Separatistii prorusi doresc independenta pentru teritoriul lor si nu mentinerea in cadrul tarii cu atributii sporite, asa cum doreste presedintele ucrainean, a afirmat pentru AFP un responsabil al rebelilor.

‘Nu avem in vedere sa ramanem o parte a Ucrainei’, a declarat Andrei Purghin, asa-numitul vicepremier al autoproclamatei ‘republici populare’ Donetk.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *