Porosenko: Nemtov a fost ucis pentru ca intentiona sa dezvaluie legaturile Rusiei cu conflictul din Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Petro Poroshenko, 'Chocolate King', Ukrainian MP and backer of the Euromaiodan protests in KievPresedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat sambata ca politicianul de opozitie a fost ucis pentru ca intentiona sa faca publice dovezi privind implicarea Rusiei in conflictul separatist din Ucraina, relateaza AFP citata de Agerpres.

Porosenko i-a adus un omagiu lui Nemtov, care a fost impuscat mortal vineri noapte, si a spus ca criticul vehement al lui Vladimir Putin i-a marturisit in urma cu circa doua saptamani ca are dovezi privind rolul jucat de Rusia in criza din Ucraina si ca le va dezvalui.

„A spus ca va dezvalui dovezi convingatoare ale implicarii fortelor armate ruse in Ucraina. Cineva se temea foarte mult de asta… L-au ucis”, a declarat Porosenko intr-un comentariu televizat in timpul unei vizite in orasul Vinitia.

Peste 5.600 de persoane au murit dupa ce separatistii prorusi din estul Ucrainei au inceput o insurectie in estul Ucrainei in aprilie anul trecut, dupa fuga fostului presedinte Viktor Ianukovici si anexarea Crimeii de catre Rusia.

Kievul si aliatii sai occidentali sustin ca rebelii sunt finantati si inarmati de Rusia si sprijiniti de unitati militare ruse. Moscova neaga ca-i ajuta pe separatisti si pretinde ca trupele vorbitoare de limba rusa puternic inarmate si fara insemne care opereaza in zona nu sunt ale sale.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole