Porosenko: „Putin vrea toata Europa”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Petro Poroshenko, 'Chocolate King', Ukrainian MP and backer of the Euromaiodan protests in KievVladimir Putin „vrea toata Europa”, acuza presedintele ucrainean Petro Porosenko, intr-un interviu pentru mai multe cotidiene europene, solicitand totodata crearea unei forte de mentinere a pacii in estul separatist prorus al Ucrainei, transmite Agerpres.

”Putin vrea sa mearga mai departe. El vrea toata Europa’, afirma Porosenko in interviul mentionat, potrivit LeFigaro.fr, adaugand ca intregul continent european se afla sub amenintarea Kremlinului.

Finlanda si tarile baltice ar putea fi urmatoarele tinte ale presedintelui rus, sustine in continuare liderul de la Kiev, subliniind ca in estul Ucrainei este vorba ”nu numai de o lupta pentru integritatea si independenta tarii, ci si pentru democratie, pentru libertatea si securitatea intregului continent european”.

In context, Petro Porosenko face apel la occidentali sa aiba in vedere aceasta situatie, solicitand intre altele crearea unei forte de mentinere a pacii in estul Ucrainei pentru supravegherea respectarii regimului de incetare a focului, instituit in februarie in urma acordurilor de pace de la Minsk.

Declaratiile sefului statului ucrainean intervin in contextul intensificarii, in ultimele zile, a confruntarilor in estul Ucrainei dintre fortele Kievului si separatistii prorusi, confruntari soldate, de la declansarea lor in aprilie 2014, cu peste 6.800 de morti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2