Porosenko: Ucraina se va bate cu separatistii prorusi pana la victorie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Petro Poroshenko, 'Chocolate King', Ukrainian MP and backer of the Euromaiodan protests in KievUcraina se va bate pana cand va obtine victoria impotriva separatistilor prorusi, a promis sambata presedintele Petro Porosenko, dupa ce rebelii au anuntat lansarea unei ofensive asupra orasului strategic Mariupol, unde in aceeasi zi un bombardament cu rachete s-a soldat, conform ultimul bilant, cu cel putin 30 de morti in randul civililor, transmite AFP citata de Agerpres.

‘Dorim pacea, dar trebuie sa rezistam in fata inamicului. Ne vom apara tara ca adevarati patrioti. Pana la victoria totala’, a indicat presedintele ucrainean intr-un comunicat difuzat de serviciul sau de presa.

Totodata el a anuntat convocarea urgenta a Consiliului de Securitate si Aparare Nationala ‘pentru a lua masurile suplimentare ce se impun in urma deteriorarii bruste a situatiei in est’ si a calificat atacul cu rachete de la Mariupol drept un ‘act terorist’ si o ‘crima impotriva umanitatii pentru care cei vinovati trebuie judecati la Haga’, la Curtea Penala Internationala.

Anterior, ministrul ucrainean al apararii, Stepan Poltorak, a declarat ca rebelii au lansat o ampla ofensiva pe toata linia frontului, iar prim-ministrul Arseni Iateniuk a cerut convocarea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU.

De partea rebelilor, liderul autoproclamatei republici Donetk, Alexandr Zaharcenko, a anuntat in aceeasi zi ca separatistii prorusi au pornit ofensiva pentru cucerirea orasului strategic Mariupol, de pe tarmul Marii Azov.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2