Portiunea de drum de pe DN1 C, afectata de alunecarea de teren in Pasul Mesteacan a fost refacuta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pe drumul national 1C, in Pasul Mesteacan, la km 109+540, s-a produs, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, de la mijlocul lunii martie, o alunecare de teren, a corpului drumului (partea carosabila si acostament), pe o latime de 2,5 -3 metri, dar si a taluzului de rambleu.

O comisie constituita prin ordin de prefect s-a deplasat la fata locului si a intocmit un proces verbal de calamitate prin care in prima faza s-a dispus instituirea unei semnalizari rutiere in conformitate cu normativele in vigoare, inclusiv cu lumina galbena intermitenta, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Maramures.

”In regim de urgenta a fost intocmit un studiu de catre un expert atestat si a fost intocmita documentatia tehnica in vederea realizarii lucrarilor pentru asigurarea circulatiei rutiere. Valoarea estimativa a lucrarilor necesare pentru reabilitarea drumului national afectat de alunecarea de teren este de 2.770.200 lei, fara TVA.

Fata de alunecarea din luna martie nu au aparut in zona, noi alunecari de teren. La sfarsitul saptamanii trecute a fost refacut acostamentului drumului national. Dupa turnarea statului de uzura, vor fi ridicate restrictiile de circulatie”, a spus subprefectul Alexandru Cosma.

Lucrarile si intretinerea tronsonului de drum national afectat de alunecarea de teren sunt realizate de catre Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj. Proiectul de punere in siguranta a drumului national in scopul asigurarii circulatiei rutiere a fost finalizat. Lucrarile sunt preconizate sa se finalizeze in perioada iunie-iulie.  

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2