Portugalia: Numarul turistilor a crescut cu 7,5% anul trecut, la 22,8 milioane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul turistilor straini care au vizitat in 2018 Portugalia a crescut cu 7,5%, la 22,8 milioane, a anuntat Institutul National de Statistica, o incetinire semnificativa fata de avansul de aproape 17% inregistrat in 2017, din cauza scaderii numarului de vizitatori din Marea Britanie, transmit Reuters si site-ul theportugalnews.com, informeaza AGERPRES.

In ultimii opt ani, statul iberic s-a bucurat de o crestere constanta a numarului de turisti straini, ceea ce a sprijinit iesirea tarii din criza datoriilor din 2011-2014.

In 2018, portughezii au efectuat 22,1 milioane de calatorii in scop turistic, o crestere cu 4,2% fata de 2017.

Principalele tari de origine ale turistilor sunt Marea Britanie si Germania, dar anul trecut numarul vizitatorilor din aceste state a scazut. Guvernul de la Lisabona este ingrijorat ca incertitudinile privind Brexitul ar putea afecta sectorul turismului si a demarat o campanie de atragere a vizitatorilor din Regatul Unit.

In 2018, a crescut numarul turistilor din America de Nord, Spania, Brazilia si China, arata datele publicate de Institutul National de Statistica.

Contributia totala a calatoriilor si turismului la PIB-ul Portugaliei a ajuns la 17,3%, sau 33,5 miliarde de euro in 2017, conform datelor Asociatiei Turismului International.

Datele pentru 2018 nu sunt inca disponibile.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2