Posta Romana va distribui pasapoartele catre persoanele fizice, incepand din 1 aprilie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

posta romanaOperatorul national postal va distribui, incepand cu data de 1 aprilie, pasapoartele catre persoane fizice, in urma castigarii unui contract cu o valoare estimata de 495.000 de lei, informeaza, miercuri, Compania Nationala „Posta Romana’ /CNPR/.

Astfel, Posta Romana va expedia, la domiciliu, pana la 45.000 de documente de calatorie, pe durata a doi ani.

CNPR a participat, la inceputul lunii aprilie, la procedura de cerere de oferte organizata de Directia Generala de Pasapoarte, actiunea avand ca obiect achizitionarea de servicii de curierat, in baza HG 1087/2013, pentru distribuirea pasapoartelor catre persoane fizice.

Modalitatea de desfasurare a procedurii a fost online, iar competitorii Postei Romane au fost doua dintre cele mai mari companii private de curierat din Romania.

„Posta Romana a aratat, inca o data, ca poate sa concureze agresiv cu operatori de top pe piata de curierat, iar castigarea acestui contract este inca un argument in acest sens. La inceputul verii se va implini un an de cand o noua echipa de management incearca sa puna aceasta companie pe o linie strategica generatoare de profit, cu proiecte inedite pentru un operator de stat. Cred ca este momentul ca Posta Romana sa impuna proiecte indraznete si sa intre, fara complexe, in competitia cu firmele private. Planul de investitii gandit pentru acest an, odata implementat, cu siguranta ne va sustine in acest demers’, a precizat directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu.

Potrivit acordului-cadru ce va fi semnat, valabil pe o perioada de 24 de luni, fiecare expeditie va fi asigurata, in proportie de 100%, cu suma de 300 de lei. Posta Romana va pune la dipozitia destinatarului o metoda de verificare online a statusului expedierii si va trimite un mesaj telefonic cu data livrarii. De asemenea, operatorul va informa destinatarul si cu privire la taxele percepute pentru acest serviciu. Prin derularea acestui contract, Posta Romana respecta legislatia privind protectia datelor cu caracter personal, urmand sa expedieze intre 22.500 si 45.000 de pasapoarte.

Posta Romana nu este institutie publica, ci o companie nationala infiintata conform Legii 31/1990, ce functioneaza pe gestiune economica, ceea ce inseamna ca isi formeaza singura veniturile din contracte comerciale si, prin urmare, se autofinanteaza.

Operatorul postal a contribuit, in 2014, cu 390 de milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat, aceasta fiind o suma-record in conditiile disponibilizarilor operate in anii trecuti si care au redus contributiile din impozitul pe salarii.

CNPR este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania.

Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole