Postasii din Franta cultiva legume si cresc gaini pe acoperisul sediului Postei din Paris

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O initiativa din domeniul agriculturii urbane ce vizeaza transformarea Parisului intr-un oras mai sustenabil din punct de vedere ecologic, in principal prin amenajarea unor “ferme” pe acoperisurile cladirilor, a avut atat de mare succes incat primarul din capitala Parisului a decis sa lanseze in aceasta saptamana o noua serie de proiecte de acest tip, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Agricultura practicata pe acoperisuri a devenit un domeniu infloritor in ultimii ani in marile orase ale lumii precum New York, Tokyo, Londra si Paris.

Pana in 2020, capitala franceza va avea peste 100 de hectare de gradini pe acoperisuri si plante cultivate pe ziduri verticale, a anuntat Primaria pariziana. Din aceasta suprafata, o treime va fi dedicata agriculturii urbane.

Prima serie de proiecte va viza obtinerea in 32 de situri a 425 de tone de fructe si legume, 24 de tone de ciuperci, 30.000 de flori, 800 de litri de bere si 95 de kilograme de miere.

In cadrul acestei initiative se afla si proiectul unei ferme de 900 de metri patrati pe acoperisul sediului central al Postei din Paris, in care lucreaza aproximativ 500 de angajati.

Inconjurati de blocuri inalte, angajatii Postei cultiva fructe si legume, inclusiv salata, vinete si tomate, dar cresc si gaini. Aproximativ 90 de tone de pamant fertil au fost aduse si nivelate pe acoperisul cladirii.
“Noi suntem angajati postali si ne-am spus ca ar fi frumos sa putem sa ne implinim visul, ce consta in a putea lucra intr-un oras mai ‘comestibil'”, a declarat Sophie Jankowski, directorul asociatiei Facteur Graine, care administreaza ferma amenajata pe acoperisul Postei din Paris.

Unul dintre angajamentele asociatiei este acela de a folosi varietati vechi de legume, pentru a obtine tomate de mare calitate, care nu rezista la transportul pe distante lungi.

Proiectul a schimbat de asemenea parerea pe care angajatii Postei pariziene o au despre locul lor de munca.

“Ne ajuta sa ne conectam cu natura. Stam in fata computerelor, traim intr-o lume virtuala, asadar, aceste mici activitati ii ajuta pe oameni sa comunice din nou unii cu altii, dar si sa se reconecteze cu viata in sine”, a spus Corinne Lienhart, specialista in comunicare si voluntar in cadrul proiectului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2