Poveste de viață: Hope and Homes for Children a reunit familia lui Leo. Copiii acestuia s-au întors în sânul familiei iar căminul lor a fost renovat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

„Mi-a fost tare greu fără ei, dar în toți acești ani am avut încredere că vor fi din nou lângă mine. Le mulțumesc copiilor mei că mi-au dat forță să merg mai departe, dar și Hope and Homes for Children pentru că ne-au ajutat să putem fi iar împreună.”

Câteodată, viața spune Nu cu atâta hotărâre, încât e inutil să te mai opui.

Leo a fost nevoit să îi dea în plasament pe trei dintre cei 7 copii după ce, ani de-a rândul după moartea soției, s-a luptat ca părinte singur – să facă rost de banii necesari traiului zilnic și să aibă și grijă de minori. Șase ani au stat Alina, Tatiana și Luca în plasament, dar în toți acești ani au ținut legătura cu tatăl lor, care îi voia înapoi. Ceilalți 4 copii mai mari erau deja pe cont propriu, dar lupta lui Leo a continuat: trebuia să demonstreze că le poate oferi condițiile necesare copiilor lăsați în grija statului, pentru a-i lua acasă.

Leo a primit, într-un final, o locuință socială – dar într-o stare avansată de degradare. Copiii nu i-ar fi fost dați niciodată înapoi, în aceste condiții – iar el nu avea resursele necesare pentru a renova apartamentul. Aici am intervenit noi (n.r.-Hope and Homes for Children) și l-am inclus pe Luca în programul de reintegrare a copiilor în familie. Casa a intrat în lucrări ample de reconstrucție, inclusiv refacerea completă a băii – iar Leo s-a implicat direct în lucrările de reamenajare.

Copiii sunt din nou acasă, cu tatăl lor, de câteva luni. Alina a împlinit 19 ani și este în clasa a XI-a. Se pregătește să devină cofetar-patiser profesionist. Tatiana are 15 ani și este elevă în clasa a VII-a. Mezinul, Luca, are acum 13 ani și este elev în clasa a VI-a. Ceilalți patru copii sunt apropiați de tată și de frații reîntorși acasă. Faptul că sunt din nou împreună este cel mai important pentru ei.

Asistentul social de la Hope and Homes for Children ține în continuare legătura cu familia reunită, iar copiii au primit în acestă perioadă pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte și un computer – de care aveau mare nevoie.
Copiii trebuie să crească alături de părinții lor – iar atunci când reamenajarea unei locuințe – doar atât! – îi ține departe, noi strigăm într-un glas: Hope and Homes for Children!

#Hope // Foto: Hope and Homes for Children România //  ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1