Povestea profesoarei din Baia Mare care a ajuns să predea engleză francezilor, direct de la catedra Universității din Versailles

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O româncă predă, de 16 ani deja, engleză pentru afaceri francezilor. Și nu de oriunde, ci de la catedra Universității din Versailles. Este povestea Flaviei Zah din Baia Mare, care își împarte viața între România și Franța. Din dorința de a duce educația la următorul nivel, dar și de dragul fiului său, tânăra a deschis acum șase ani o școală privată în orașul natal, scrie digi24.ro.

Flavia Zah are 39 de ani și este profesor universitar la Versailles. Acolo le predă francezilor cursuri de limba engleză pentru afaceri.

Flavia Zah, profesor universitar la Universitatea din Versailles: “Mi s-a oferit un post în Universitate și am spus că este momentul oportun să încep cariera în mediul universitar. Este tot ceea ce îmi doream”.

Povestea Flaviei Zah a început când studia în România și a obținut o bursă Erasmus în Franța. A urmat un masterat, apoi doctoratul iar din 2005 coordonează catedra de limba engleză a Universității din Versailles. În 2008, timp de 1 an, românca a fost profesor şi cercetător invitat la Georgia State University din Atlanta, în Statele Unite.

Flavia Zah: “Aveam o carieră frumoasă și în State și în Franța, dar nevoile nu erau acolo”.

În 2015, Flavia Zah și soțul ei au deschis o școală privată în Baia Mare, în casa lor.

Flavia Zah: “Era păcat, pentru că România este încă și era, și în 2015, departe de ceea ce ne-am dori noi să fie. Și așa a început proiectul. Noi, ca părinți, n-am gândit să facem o școală pentru fiul nostru”.

Integral pe digi24.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. TEREZIA FILIP

    Cine a crezut că, deși dacă este Covid și pandemie, pe copiii mici nu o să-i atingă! Era o naivitate. Lăsați Școala online anul acesta până ce se vaccinează masiv populația, până ce se micșorează numărul infectărilor, până ce ai crește rezistența prin numărul de vaccinați. Este o aventură să-i trimiți pe profesori n fața unor elevi, câte 30, 35, 36 în clase și să speri că nimeni nu se îmbolnăvește.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *