Povestile si desenele animate care pot face rau copiilor. Concluzia surprinzatoare a unui studiu

Reclame home 1
Reclame home 1

Parintii cred ca desenele animate si cartile pentru copii ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte si sa invete. Psihologii le atrag insa atentia ca este foarte important ce fel de desene vede copilul, pentru ca unele le pot face chiar rau, influentand negativ procesul de invatare.

Psihologii de la Universitatea din Toronto spun ca desenele si cartile cu animale care vorbesc asemeni unor oameni, cum este de exemplu celebrul Mickey Mouse, ii determina pe copii sa invete lucruri gresite. Astfel, cei mici vor crede ca toate animalele vorbesc si nu vor asimila informatiicorecte.

Cercetatorii canadieni au facut un studiu pe mai multi copii cu varsta intre 3 si 5 ani. Unor copii li s-aucitit povesti despre animale care vorbeau, iar altora carti cu informatii factuale.

La final, cei din al doilea grup aveau informatii mai corecte despre lumea animalelor, precizeaza psihologul Patricia Ganea, de la Departamentul de Psihologie Aplicata si Dezvoltare Umana din cadrul Universitatii Toronto.

Ea spune ca si copiii mai mari au fost influentati de povestile care prezentau animalele ca avand caracteristici umane si aveau o parere gresita despre acestea.

Patricia Ganea spune ca nu le cere parintilor sa nu mai citeasca asemeni povesti celor mici, dar ca ei ar trebui sa le prezinte si informatii realiste, care sa dezvolte gandirea abstracta a micutilor.

Rezultatele studiului au fost publicate in revista Frontiers in Psychology.

Sursa: Daily Mail

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole