Prabusire dramatica pentru PNL-USR

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vot alegeriUn nou sondaj a ajuns pe masa unui partid parlamentar. In cazul in care cifrele vor fi confirmate si in ziua votului, atunci negocierile de la Palatul Cotroceni nu vor avea un istoric prea lung.

Sondajul a fost realizat de o companiei franceza, anunta stiripesurse. S-a apelat la aceasta varianta pentru ca firmele romanesti de sondaj pot fi influentate de scorurile oferite in alte sondaje de opinie.

Sondajul ne arata ca PSD a ajuns la un stabil 40%, asta in timp ce PNL s-a prabusit si a ajuns la 21%, situatie care nu lasa prea multe dubii asupra partidului care va forma majoritatea parlamentara si implicit Guvernul.

In partea a doua a clasamentului regasim ALDE cu 6%, PMP cu 6%, USR cu 5%, dar si UDMR tot cu 5%.

Aceste cifre ne arata ca vor fi multe voturi care vor merge spre partidele mai mici, dar care nu vor face pragul electoral. Voturile respective se vor strange in cosul national si vor intra la redistribuire.

In acest context, alianta PSD+ALDE ar inregistra un scor direct de 46%, iar cu redistribuirea se ajunge la mult peste 50%, ceea ce inseamna o majoritate confortabila pentru formarea Guvernului.

De partea cealalta, PNL+USR+UDMR ajung la 37%, iar daca liberali fac compromisul si-l accepta pe Traian Basescu, atunci ajung la 43%. Cu redistribuire, aceasta alianta ajunge aproape de 50%, dar insuficient pentru a forma Guvernul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2