Prabusirea mitului Oprea. Generalul cercetat de DNA pentru abuz in serviciu

Reclame home 1
Reclame home 1

gabriel opreaBreaking news pe toate agentiile de presa. Directia Nationala Anticoruptie a solicitat presedintelui acordul privind inceperea urmaririi penale in cazul fostului vicepremier si ministru de interne, pentru abuz in serviciu si obtinerea de foloase necuvenite in calitate de demnitar al statului. Contrar opiniei ca DNA nu va indrazni sa atenteze la imaginea si integritatea fostului specialist in securitate nationala, procurorii si-au facut datoria initiind procedurile legale in cauza.

Marea intrebare este daca campionul luptei anticoruptie, KW Iohannis, va indrazni sa refuze o asemenea solicitare legala, in conditiile in care generalul de intindenta, fost bodyguard al lui Miron Cosma si tragator de sfori in ultimii cinci ani, se face vinovat de practici specifice nomenclaturii comuniste. Politician mediocru si oportunist de cariera, Gabriel Oprea a stiut sa se fofileze in toate guvernarile anterioare, lipindu-se de Traian Basescu si ulterior de Klaus Iohannis, cu morga unui om infailibil, indispensabil si loial pana la populism desuet. Prin tot ce a facut in ultimii ani, generalul a facut de rusine onorabila uniforma a armatei romane, chiar daca are pe petlite o izmana si o gamela, semnul de arma al celor care sunt noncombatanti in razboaie.

Decizia a provocat un mic tsunamii in politica romaneasca dar si in clasa profitorilor care au facut averi de pe urma relatiei cu Oprea. O intreaga structura pe orizontala si verticala a intrat in trepidatii, existand riscul unei explozii majore in caracatita mafiota ocrotita de “general”. Sper ca DNA sa extinda cercetarile si asupra altor aspecte, verificand imensa avere ilicita dobandita de Gabriel Oprea si familia acestuia, demontand structura mafiota a celor care si-au asociat afacerile murdare ale penalului Oprea, alimentandu-i conturile cu plicuri saptamanale si alte stipendii ilegale.

Ministerul de Interne este compromis ca institutie, din cauza unor oameni ca Oprea si a pleiadei de chestori facuti la apelul bocancilor, cozi de topor, oportunisti si lingai de dosuri care au facut cariera in detrimentul adevaratilor profesionisti, al celor care trudesc zi si noapte pentru statul de drept, ordinea publica si siguranta cetateanului. Faptul ca in ultimele saptamani, zeci de politisti sunt retinuti de catre DNA si DIICOT pentru fapte de coruptie, denota alterarea grava a institutiei, faptul ca de-a lungul anilor au fost tolerate si incurajate practici ilegale care au atentat la prestigiul unei profesii onorabile si de maxima importanta.

Episodul Oprea trebuie sa fie un semnal de alarma puternic care sa transmita in clasa politica  mesajul ca nimeni nu este mai presus de lege si ca intr-o societate civilizata, principiile fundamentale ale activitatii din domeniul public sunt competenta, meritocratia, onoarea si cinstea. Iar Gabriel Oprea, alaturi de alti profitori josnici ai unor privilegii ilegale, precum procurorul general si patriarhul BOR sper sa aiba ocazia sa-si petreaca perioada de penitenta intr-o institutie a statului, in care sa aiba timpul si oportunitatea sa-si scrie memoriile. Nu ca ar interesa pe cineva!

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Dodo

    Oprea- mare prieten cu prim procurorul RO. De aia statea Kake linistit, avea acoperire. Sa vedem cine urmeaza dupa Oprea? Golanasul de KK.

    Reply
  2. Attila

    DNA nu prea poate fi influentat de Nitu, care oricum numai de grija lui kk nu mai putea, vezi bine ca e la un pas de a fi acuzat el insusi de DNA. Si te asigur ca kk nu sta si nu statea deloc linistit, toata disperarea lui (pe care cine se pricepe i-o poate citi in toate gesturile si actiunile recente) de la dosarul penal i se trage. Din pacate insa, nici calitatea de suspect, nici cea de inculpat, nici macar trimiterea in judecata nu il pot impiedica legal pe kk sa candideze la primarie.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2