Prabusirea unui mit. Casa Regala manipulata sau victima unor jocuri murdare?

REGELE MIHAI - DECORATII - PALATUL ELISABETAMonarhia a salvat la un moment dat tara de mitocania autohtona a boiernasilor moldo-vlahi. Dupa reformele remarcabile care au generat fortarea abdicarii lui Alexandru Ioan Cuza, urmasii domnilor moldoveni si scursorile fanariote au declansat o lupta acerba pentru ocuparea tronului Principatelor Unite, entitate statala a carei existenta si legitimitate fusese recunoscuta doar pe durata domeniei lui A.I. Cuza. Sub presiunea lui Napoleon al III-lea si cu acordul lui Bismark, puterile garante decid trimiterea unui print german ca domn in Principate, motiv pentru care Ioan C. Brateanu se deplaseaza la Düsseldorf propunand lui Carol, fiul principelui Carol Anton de Hohenzollern, tronul care urma sa devina in anul 1881, al Regatului Romaniei.

Nu sunt monarhist prin educatie. M-am nascut in republica si am invatat in scoala comunista si din cartile de istorie ale vremii. Primul impuls in anii ’90 la revenirea Regelui Mihai, a fost unul instinctual si nu rational, ceva de genul: ce mai vrea si asta dupa ce a plecat cu averea tarii in 1947? In timp am acumulat informatii reale si am ajuns sa respect monarhia ca forma de stat, fara a deveni unul din miile de oportunisti care au fost mai intai comunisti, mai apoi socialisti, liberali, sociali democrati si in final monarhisti. Am constatat cu stupoare ca in curentul monarhist de dupa anul 2010 s-au inscris nu doar fostii taranisti si urmasii aristocratilor sau burgheziei romanesti ci si tractoristi, buticari, medici, profesori si fosti activisti cu studii la Stefan Gheorghiu.

Cat despre demnitatea Casei Regale, aceasta a fost alterata in existenta sa recenta de un sir de evenimente mai mult sau mai putin cunoscute. Opinia publica stie prea putine despre ASR Margareta care a fost la un pas sa devina sotia printului Charles al Regatului Unit al Marii Britanii sau despre idila acesteia cu fostul premier Gordon Brown. Cum prea putine se stiu si din culisele casatoriei fiicei Regelui cu un actoras de provincie, fiul unui activist fesenit pe nume Rene Duda. Surse de incredere spun ca tanarul Radu a profitat de criza de identitatea si varsta Margaretei, urcandu-se in saua casei regale fara acordul MS Regele Mihai. Pus in fata faptului implinit, casatoria a fost oficializata si in public, generand stupoare si comentarii in casele regale europene. Se stie ca legile monarhiei si mai ales statutul Casei Regale nu permit mezaliante, respectiv casatoria mostenitorilor tronului, decat cu persoane de rangul lor. Ori Radu Duda, devenit „principe” nu este decat un filfizon infiltrat de Iliescu si serviciile secrete in budoarul regal, capabil prin harul actoricesc, modest de altfel, sa intre sub pielea fostului monarh. Manipulat si dirijat de interesele politicianiste ale oligarhiei romane, „principele” Radu a fost implicat in cateva scandaluri, precum cel al achizitionarii celor doua fregate britanice, fiind acuzat de luare de mita si favorizarea efectuarii reparatiilor de catre o firma care sponsoriza fundatia „Principesa Margareta”.

Aceste aspecte, plus implicarea lui Radu Duda in 2008, in campania prezidentiala din Romania republicana, din nou fara acordul MSR Mihai, denota in mod clar ca daca primesti un „taranoi” in casa, nu ajunge sa-l imbraci in frac sau mantie de „principe” pentru a-i inobila caracterul. Ca rasplata pentru serviciile sale de „spion de budoar” „printipele” Duda a fost alipit guvernelor Nastase si Tariceanu. In ciuda cresterii recente in sondaje, unii pretind ca in 2014 Casa Regala avea 40% din optiunile poporului roman, imaginea si demnitatea dinastiei era intretinuta doar de figura si prestanta Regelui, completata de aducerea si promovarea publica a Principelui Nicolae, nepot de sange al MSR Mihai.

Ultimele evenimente din viata Casei Regale a Romaniei au distrus un mit. Cu un Mihai I imbatranat si incapabil de a mai reprezenta alternativa monarhica, cu regea salica incalcata si statutul Casei Regale modificat, dinastia de Romania era in impas datorita lipsei de vrednicie a cuplului Margareta–Radu. Unica solutia viabila pentru a chema poporul roman la urne, in tentativa de a inlocui sistemul republican corupt si compromis cu o monarhie constitutionala moderna, era prezenta ca mostenitor pentru tron a ASR Nicolae, un om tanar si charismatic, capabil sa cucereasca inimile romanilor, dezgustati de mitocania politicianista a Romaniei de astazi.

Dar nu va mai fi asa, Romania fiind condamnata sa ramana pe veci o republica obscura si de rang secundar, asezata la masa servitorilor de la Bruxel. Dezgustat de mizeria morala a ultimilor 20 de ani, am ajuns sa sper ca situatia se va schimba si vom renunta la pateticul si inutilul „Desteapta-te Romane”, pentru „Imnul Regal Roman”  dar cu aportul determinant al agentului „Duda” condus de oligarhia capitalisto-politica, MSR Mihai a fost din nou fortat sa abdice, eliminand din joc pe singurul membru al familiei care merita si indeplinea conditiile pentru a fi REGE. Mitul si imaginea Casei Regale se va prabusi dupa moartea MSR Mihai, monarhia urmand a fi aruncata la gunoi pe veci, devenind o erata a istoriei romanilor. Pacat de atatea sperante, caci am ramas doar cu scurtucarii mojici care-si sufla mucii in degete si se sterg la bot cu maneca caftanului.

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

8 Comments

 1. ioan

  Ce rege ,,ce imparat!!! ce c…!!!! acest individ mihai de hohelczoren,, care afugit din tara furand ca in codru ,, vine dupa 1989 si se da mare c…,, afara cu anarhistii urmasi ai hittlerismului,, iata ne-am imbuibat si cu werner de klaus,, numai cu diaspora ,, formta din neste nemernici care nu lucreaza ,, ca acestia au fost la vot parte din ei,, cei seriosi sunt la lucru unde nu sunt de loc tocmeli sa faci politica ,, lucrezi faci bani nu LUCREZI FACI DIASPORA CA SI ACEST INDIVID mihai de mizerie ,, averi ce averi aveti voi nemrnici monarhisti !!!!!!!!!!!!!??????????????,, solutia plecati !!!!!!!!!!! puzderii de scarba !!!!!!!!!!!!!

  Reply
  1. dilau

   prietene steko, auzi ce zice ioan despre tine : – nemernici astia din diaspora stau mai mult in sectiile de votare decit la munca – . tare de tot.:))))).

   Reply
   1. STEKO

    Mai Diugule,vorba aia:Ioan,nume de sluga..Cam frustrant,nu?Incepi si dai cu pietre in cei `pe care-i invidiezi.Pai mai Ioane,mai,eu am fost doar 30 km sa votez pe,,Werner”-ul care-ti sta in git,da’ in timpul saptaminii bag cam 10 ore de,,sapa”si Simbata(toate Simbetele)pina la amiazazi.Si sa-ti mai dau o galusca pe git,iti spun ca voi merge la vot si voi vota de cite ori voi putea…sti,intotdeauna pe ala pe care nu vrei tu sa,,iasa”!Mai Ioane,nu vreu sa gindesti ca mine,dar imi doresc ca cel putin sa gindesti(clar,inainte sa si citesti!).Mihai a cam jertfit tronul in loc sa jertfeasca propriul popor.Sper ca nu crezi in acel tren incarcat cu aur de care vorbesc analfabetii si idiotiii indoctrinati de comunisti.In acele timpuri comunistii aveau nevoie de aur mai mult decit de aer!Cu,,hitlerismul”Mihai nu prea a avut de-a face…In rest monarhia a fost ceea care a creat bazele unei Romanii moderne.Pina la venirea,,Hohenzollern”-ilor Romania practic era inca in evul mediu.Industria,infrastructura,o agricultura ,,moderna”adica cum se facea mai la,,vest”..toate astea s-au realizat in vremea monarhiei.Comunistii au consumat toate resursele,au inlaturat toti oamenii care stiau sa ,,lucreze”si au pus in locul lor cele mai proaste exponate ale fiintei umane.Adica niste analfabeti(da’ analfabeti cu totul!),indivizi proveniti din familii sanatoase(adica unde erau cite 10 copii).Au exterminat intelectualitatea pe la mine si canale.S-au trezit ca nu mai erau nici ingineri,nici macar muncitori care sa stie sa faca sa functioneze o fabrica.Au scos ingineri,si,,intelectuali”pe banda rulanta de la stefan ghiorghiu,dar si aia erau cam habarnisti.Cei care ne conduc azi sint exact urmasii celor ce au terminat acele scoli muncitoresti pe criterii de,,sanatate politica”.Doar ca unii au acuma si titlul de ,,doctor”.Dar cum am spus inainte:Ioan,nume de sluga.Normal sa fie frustrat…

    Reply
   2. STEKO

    Mai Diugule,am mai pus un,,comment”pentru tine,dar vad ca l-au interceptat,,aia”de la agentia nationala de securitate 🙂 …

    Reply
  2. STEKO

   “Realizări” din CV-urile parlamentarilor: Dacă unii se laudă că știu să utilizeze calculatorul, internetul, imprimanta sau faxul, alții au “capacitatea de a lucra suplimentar”
   Un articol de: B1.ro | 16 Aug 2015, 14:55

   Chiar dacă parlamentarii nu au fost angajați după ce și-au prezentat CV-urile, unii dintre ei au avut grijă să nu le scape nicio “realizare”, așa că și-au făcut unele dintre cele mai stufoase.

   De exemplu, liderul grupului PSD Marian Neacșu, se pricepe foarte bine să lucreze pe un computer: „tehnoredactare, calcul tabelar, prezentări, navigare internet”. Acesta se mai laudă în CV cu un permis auto, categoria B, scrie Evenimentul Zilei.

   Colega acestuia, tot de la PSD, Cristina Nichita, are competențe și aptituduni artistice: modă, literatură, psihologie, poezie.

   Liberalul Cristian Constantin Roman se mândrește cu faptul că știe să utilizeze internetul și poșta electronică.
   PUBLICITATE

   În mod ironic, pesedistul Ion Bălan și-a trecut în CV că are capacitatea de a lucra suplimentar. Tot el precizează că are „integritate morală”.

   Și Ioan Hulea (UNPR) are „atitudine pozitivă la program prelungit de muncă” și este disponibil pentru „delegații prelungite”. Tot el precizează că „uneori, probabil, sunt prea scrupulos și perfecționist”.

   Pesedistul Ioan Benga nu se pricepe doar să folosească un computer. El a scris negru pe alb în CV că are competențe de utilizare: fax, copiator, imprimantă și scanner.

   Cristian Rădulescu (PNL) se laudă, la rubrica „Apariții în presă”, cu faptul că a fost menționat într-un comunicat al Senatului referitor la „Întâlnirea Grupului de prietenie România-Franţa din Senat cu E.S. dl. Henri Paul, ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti – 19 octombrie 2011”.

   Un alt deputat PSD, Gheorghe Dănuț Bogdan, a primit două distincții: „Primar de trei Stele” și „Primar de patru Stele”.

   Reply
 2. Ioan Kovari

  adevarat , dureros de adevarat….peste alti 25 de ani , vom avea imnul tarii pe ritmuri de manele ,rege cioaba, imparat iulian sau mostenitorii lor si o populatie majoritar tiganeasca care va dicta legea si pentru care putinii ramasi civilizati si culti vor lucra ,asa ca sa fie de unde sa-si ia drepturile .

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1