PRACTICĂ ÎN MARAMUREȘ – Se reclamă că multe firme fac cadastru pe identificări făcute la APIA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cadastru făcut de multe firme în Maramureș pe identificări făcute la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Problema aceasta a fost adusă în discuție în cadrul unei ședințe care a avut loc recent la Prefectura Maramureș de către directorul APIA Maramureș, Florin Urs.

„Multe firme care efectuează măsurătorile la comune și mai oficial, și mai neoficial, prin telefon, solicită la APIA identificarea parcelelor agricole care s-a făcut în sistemul de administrare și control. Se știe că identificrea făcută la APIA s-a făcut pe răspunderea fermierului. Cu ajutorul funcționarilor, cat s-a putut, am mai solicitat noi să mai aducă coordonate, acolo unde au fost probleme de suprapunere sau supradeclarare, însă a efectua cadastru pe identificăpri făcute la APIA nu este un lucru bun”, a spus acesta.

Urs a mai adăugat: „Este chiar neproductiv. Identificarea pentru cadastru trebuie să se facă acolo, la fața locului, parcelă cu parcelă, om cu om. Anumite informații care ne sunt solicitate le oferim, fără probleme. Ei ne cer nouă aceste date spunand că timpul este foarte scurt și trebuie finalizată cadastrarea, însă nu este normal. Și nu va duce la niciun rezultat, care să clarifice această chestiune a cadastrului general”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. constantin

    buna ,sint fermier de 25 ani,in Suceava,mai mare incurcatura cu ,cadastrarea generala nu exista,vin masoara cum sint terenurile schilodite ,clinuite si deviate de cca35 de ani dupa impartire, nu corecteaza nimic si te trezesti ca ,ai clin, ai strimb hotarul si vezi doamne ,e intabulat si trebuie doar cu hotarire judecatoreasca sa rezolvi nepasarea unora asa zisi specialisti din rau in rau legalizat sa nu mai fie nimic corect si punctual. de ce nu se face masurare corecta la fiecare bucata la cm. paralel sa fie un lucru adevarat? sint poate si mici exceptii dar este solutie,insa nu este vointa de perfectiune,si apar certuri ,tribunale ,politia,dusmani samd. si totul e si platit ca lucrare de calitate mai rau ca la compas si avem acum gps la centimetru .???

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole