Pragul de 45 de grade Celsius, depasit pentru prima data in Franta

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Pragul de 45 de grade Celsius a fost depasit pentru prima data in Franta vineri, cu o temperatura de 45,1°C masurata la Villevieille, o localitate din departamentul Gard, in contextul in care Europa este coplesita de un val de caldura exceptional de precoce, informeaza AFP, titrat de Agerpres.

“Franta s-a alaturat clubului de tari europene care au recorduri nationale cel putin egale cu 45°C (Bulgaria, Portugalia, Italia, Spania, Grecia, Mecedonia de Nord)”, a anuntat pe Twitter meteorologul Francois Jobard de la Meteo-France.

“45,1°C la Villevieille (Gard) la ora 15:00, prima data cand pragul de 45°C a fost depasit in Franta”, a precizat Etienne Kapikian, specialist in previziuni meteo, intr-un mesaj publicat tot pe Twitter, la scurt timp dupa ce recordul national de temperatura al Frantei, 44,1°C, stabilit in 2003, fusese deja doborat in cursul zilei de vineri in orasul Carpentras din departamentul Vaucluse.

Incendii, poluare, restrictii la apa potabila, disconfort termic si decese sunt doar cateva dintre incidentele provocate de canicula in Europa. “Batranul continent” se confrunta incepand de luni cu o canicula exceptionala prin precocitatea sa, care a determinat doborarea mai multor recorduri de temperatura. Specialistii considera ca astfel de fenomene se vor repeta in viitorul apropiat din cauza modificarilor climatice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2