Preasfintitul Iustin isi aniverseaza ziua de nastere

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

23 iunie este o zi de mare sarbatoare in cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului. Preasfintitul Parinte dr. Iustin, episcopul Maramuresului si Satmarului, implineste 56 de ani de viata. Cu aceasta ocazie, incepand cu ora 08.00 se va savarsi Sfanta Liturghie in Paraclisul din incinta sediului Episcopiei Maramuresului si Satmarului, iar de la ora 12.00 se va oficia un Te-Deum de multumire pentru darurile revarsate asupra Preasfintiei Sale si a Sfintei Episcopii de-a lungul timpului in cei 56 ani de viata si 23 de ani de slujire arhiereasca.

La acest eveniment vor participa membrii Permanentei Eparhiale si ostenitorii Centrului Eparhial. In 24 mai 1989, conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Vadului, Feleacului si Clujului l-a numit staret al Manastirii “Sfanta Ana” Rohia. In anul 1990 a fost distins cu rangul de protosinghel, de IPS dr. Justinian Chira al Maramuresului si Satmarului, iar in 1993, cu aprobarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, a fost ridicat la rangul de arhimandrit, cu prilejul praznuirii Adormirii Maicii Domnului, an in care Manastirea Rohia implinea 70 de ani de la intemeiere.

Obtine titlul de licentiat in Teologie in anul 1992, La Facultatea de Teologie Ortodoxa “Andrei Saguna” a Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu. In anul 1994, la propunerea IPS dr. Justinian, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a ales, la data de 22 martie, arhiereu-vicar pe seama Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, primind titulatura de “Sigheteanul”.

Dupa trecerea la Domnul a IPS Arhiepiscop dr. Justinian, Sfantul Sinod, in sedinta din 16 decembrie 2016, l-a ales, prin vot secret, pe PS dr. Iustin in scaunul vacant de episcop al Maramuresului si Satmarului. Intronizarea a avut loc in 27 decembrie 2017, ziua de praznuire a Intaiului Mucenic si Arhidiacon Stefan, in Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” din Baia Mare.

De fata au fost un sobor de 17 ierarhi, sute de preoti din intreaga Eparhie si a peste 7.000 de credinciosi. Astfel, Preasfintitul Parinte dr. Iustin devine al 30-lea episcop al Eparhiei Maramuresului si Satmarului, in cei peste 600 de ani de existenta. La multi ani!

Vasile Gherman

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Vasile

    La multi ani cu executare si tie, ceapa ta de om lipsit de moralitate, avar si parvenit. Sper sa te ajunga blestemele lui Butuza. Pe lumea asta, nu pe cealalta.

    Reply
  2. ccc

    “petrecerea” va avea loc fie la sediul PSD, fie acasa la penalul Kake, urmeaza sa se stabileasca … vom reveni cu detalii … presa nu are acces sub nici o forma, poate petrecerea se incinge si se ajunge la ce spunea regretatul Butuza…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *