Predoiu acuza Guvernul si pe premierul Ponta de ‘neglijenta’ in privinta intrarii in vigoare a Codurilor penale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Brasov, ca intrarea in vigoare a Codurilor penale ar fi trebuit sa fie un moment de satisfactie pentru sistemul judiciar si societatea romaneasca pentru ca este un proiect institutional reusit, pregatit de PDL, transmite Agerpres.

El a acuzat insa guvernul si pe premierul Victor Ponta ca au pregatit ”cu neglijenta” aceasta intrare in vigoare a celor doua coduri.

„Reamintesc ca au omis sa puna in aplicare un plan de recrutari care prevede angajarea in sistem a peste 150 de judecatori si 350 de grefieri si personal de probatiune. Acesta a fost primul semn de neglijenta al guvernului fiind urmat in vara anului 2013 de o actiune aproape penala de modificare a codurilor penale de catre USL fara consultarea sistemului judiciar care a condus la o stricare a unor texte din codul penal. Iata de ce cred ca premierul Romaniei a dovedit neglijenta si rea credinta si in ultimele zile s-a comportat ca un copil rasfatat refuzand fara niciun motiv sa adopte o ordonanta de urgenta inainte de intrarea codurilor pentru a-si repara propriile greseli, anuntand ca va adopta ordonanta de urgenta miercuri”, a spus Predoiu.

El a adaugat ca acest interval de cateva zile nu se justifica pentru ca ordonanta era pregatita la Ministerul Justitiei, dar acest lucru se poate explica prin doua motive: unul ar fi acela de a incerca sa favorizeze o serie de primari USL care sunt in ancheta, iar al doilea motiv, o ambitie copilareasca, stupida, la nivel de premier, asa cum i-a cerut toata lumea.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole