Prefectul Anton Rohian, la Ziua Europeana a Avocatului. Ce a spus

PNL

anton-rohianUniunea Nationala a Barourilor din Romania si Baroul Maramures au organizat miercuri, in sala M1 a Centrului de Afaceri Millennium, o conferinta prilejuita de sarbatorirea Zilei Europene a Avocatului.

Evenimentul a avut loc in contextul in care, anul trecut, Consiliul Barourilor Europene a lansat ideea celebrarii anuale a unei astfel de zile, la data de 10 decembrie.

Cu aceasta ocazie, Consiliul Barourilor Europene coordoneaza un eveniment european anual pentru a incuraja uniunile profesionale si barourile sa organizeze activitati la nivel national si local, in jurul unei teme centrale, in scopul promovarii valorilor commune ale profesiei si ale Statului de Drept. Pentru acest an, tema aleasa este «Libertatea de exprimare».

Moderatorul manifestarii a fost av. Ioan Blajan, decanul Baroului Maramures. La eveniment a luat cuvantul si prefectul Anton Rohian, care a spus: “Avocatul este un intelectual, un profesionist care stie forta si sensul legilor, dar si nevoile oamenilor in mijlocul carora traieste. Astfel, profesia este o demnitate si o credinta, iar de cele mai multe ori esti singur in fata tuturor.

Cuvantul unui avocat se bazeaza de fapt pe obligatia de informare, iar acestia sunt adevarati paznici ai democratiei. Orice avocat este custodele cuvantului clientului sau. Avocatii trebuie sa beneficieze de imunitate atunci cand comentariile lor, indiferent cat de dure, sunt facute in apararea intereselor clientilor lor.

Statutul specific al avocatilor le confera o pozitie centrala in administrarea actului de justitie ca intermediar intre publicul larg si instantele de judecata. Prin urmare, ei joaca un rol cheie in a se asigura ca instantele de judecata, a caror misiune este fundamentala intr-un stat de drept, se bucura de increderea publicului”.

De asemenea, prefectul le-a reamintit avocatilor juramantul pe care l-au depus in momentul intrarii in Barou.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2