Prefectul Anton Rohian si mai multi parlamentari au participat la sedinta Comisiei de dialog social

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

intalnire parlamentariVineri, 12 februarie, la initiativa Institutiei Prefectului Maramures, la Palatul Administrativ a avut loc o noua intalnire a Comisiei de dialog social, la care au fost invitati sa participe si parlamentarii maramureseni.

Au fost prezenti, din partea sindicatelor: Florin Hossu, liderul Cartel Alfa, Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratia Publica Locala, Marcel Giurge, liderul BNS, Mariana Nuszer-Tinta, consilier juridic SLI MM, Constantin Cucosel, presedintele UGIR, Filiala Maramures. Dintre parlamentari, au fost prezenti senatorul Liviu Titus Pasca, deputatii Florin Tataru si Mircea Dolha, reprezentanti ai deputatului Calin Matei si senatorului Liviu Marian Pop.

Reprezentantii sindicatelor au prezentat, pe rand, propunerile lor de modificari legislative, fie ca privesc facilitatile acordate asistentilor personali si persoanelor cu handicap, fie ca privesc pensionarea angajatilor din invatamant sau reducerea normei didactice, fie ca privesc situatia fostilor lucratori din subteran si a fostilor angajati ai IPEG, fie ca se refera la cazul angajatilor Postei Romane, care au dificultati in a-si lua concediu de odihna.

S-a mai adus in discutie problema contributiei catre stat a micilor agenti economici, dar si aspecte care tin de reforma administratiei. Sindicalistii au solicitat ca astfel de intalniri cu parlamentarii maramureseni sa aiba loc mai des, pentru ca modificarile legislative cerute de ei sa ajunga mai usor in atentia Parlamentului.

Prefectul Anton Rohian a afirmat ca faptul ca s-a reusit aducerea parlamentarilor la intalnire este un succes, pentru ca s-a mai incercat convocarea unor astfel de intruniri in trecut, fara succes insa. Acesta a spus ca ar fi bine ca pe viitor ele sa mai aiba loc, insa tematica sa fie stabilita clar, pe domenii, pentru ca problemele sa poata fi mai bine diseminate. El a anuntat ca urmeaza sa convoace o intalnire cu primarii din judet pentru a discuta pe marginea Codului fiscal. Ideea a pornit de la anumite nemultumiri existente in Borsa si in Dragomiresti vizavi de taxele pe care populatia le are de platit.

Senatorul Liviu Titus Pasca s-a declarat disponibil sa participe la asemenea intalniri chiar si o data pe luna. El a afirmat ca nu se poate trai dintr-un salariu minim brut de 1.050 lei si ca ii pare rau ca acesta nu a crescut la 1.200 lei. Senatorul si-a manifestat nemultumirea fata de performantele actualului Guvern.

Deputatul Mircea Dolha a deplans faptul ca Maramuresul nu are niciun reprezentant in Guvernul actual. El i-a indemnat pe sindicalisti sa ii trimita toate solicitarile privind modificari legislative prin e-mail. Dolha a afirmat ca parlamentarii maramureseni isi vor uni fortele pentru a sustine in Parlament modificarile propuse, fara a tine cont de faptul ca fac parte din partide diferite.

Deputatul Florin Tataru a afirmat ca este la curent cu disfunctionalitatile din sistemul de salarizare din invatamant si ca, pe de alta parte, politicul nu ar trebui sa se amestece in administratie. El a reamintit faptul ca intentia Guvernului Ponta era de a sustine Legea salarizarii unitare. Tataru a promis ca va avea o discutie cu colegii parlamentari pentru a sustine modificarile propuse in Parlamentul Romaniei.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    mai plm, aproape un an de zile ai fost ministru delegat pentru dialog social in guvernul tonta si cind se discuta aceasta probelma – la tine acasa – tu iti trimiti reprezentant, adica ti se rupe. sa intelegem ca iar nu ai vrut sa pui bani de benzina de la tine ca nu “pusca” distanta cu consumul si nu se deconteaza?. si te mai miri de ce te injura lumea la greu?.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2