Maramuresul, prezent la sarbatoarea „Urcatul la pasune primavara” in Ucraina

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

ucrainaLa invitatia guvernatorului regiunii Transcarpatia, Ghennadi Moskal, prefectul judetului Maramures a participat sambata, 7 mai 2016, la sarbatoarea campeneasca „Urcatul la pasune primavara”, care s-a desfasurat in localitatea Dubove, raionul Teceu din Ucraina.Prefectul Sebastian Mihai Luput le-a transmis celor prezenti ca relatiile dintre Maramures si Ucraina vor ramane la fel de stranse si pe viitor. 

„Imi face placere sa particip la aceasta sarbatoare traditionala a dumneavoastra. Vreau sa va transmit ca tocmai ieri am participat, tot aici in Ucraina, alaturi de delegatia ministrilor de externe roman si ucrainean, la deschiderea consulatului roman la Solotvino, iar astazi, ministrul de externe ucrainean a participat la vizitarea liceului Taras Sevcenko din Sighetu Marmatiei. Aceasta inseamna ca relatiile romano- ucrainene au ajuns sa fie la un nivel deosebit si asa vor fi si pe viitor. Ca reprezentant al guvernului roman in Maramures, imi doresc ca alaturi de domnul guvernator, domnul viceguvernator si autoritatile locale, sa dezvoltam relatiile economice si culturale dintre cele doua zone, Maramures si Transcarpatia”, a mentionat prefectul.

Au mai participat consulul Romaniei la Cernauti- Eleonora Moldovan, viceguvernatorul regiunii Transcarpatia- Petic Olecsandr, presedintele consiliului raional Teceu- Demianchuk Vasi, precum si reprezentanti ai autoritatilor publice locale din localitatea Dubove.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *