Prefectul Rohian, din nou la Ponorata. Romii vor fi primi… toalete

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a convocat miercuri, 15 octombrie, o vizita de lucru in cartierul Ponorata, comuna Coroieni, pentru a analiza la fata locului nevoile comunitatii de romi.

La intalnire au participat primarul comunei, Gavril Ropan, reprezentanti ai Inspectoratului de Politie a Judetului Maramures, ai Ocolului Silvic din localitate, Cristina Moldovan, inspectorul pe problemele romilor din cadrul Institutiei Prefectului, reprezentanti ai ONG-urilor si asociatiilor implicate  in proiectele ce vizeaza etnia roma.

De la ultima vizita a autoritatilor judetene, comunitatea de romi din Ponorata s-a mobilizat si a desfasurat o ampla actiune de curatenie. Totodata au fost montate 6 containere metalice pentru colectarea deseurilor menajere. Autoritatea publica locala a demarat lucrarile de aductiune de apa in cartier, urmand a fi montate 10 cismele in cadrul comunitatii.

Anton Rohian a solicitat reprezentantilor ONG-urilor prezente sa-i aduca la cunostinta, concret, actiunile prin care fiecare se poate implica in a ajuta comunitatea de romi din cartierul Ponorata.

Tot in cadrul acestei vizite de lucru de miercuri 15 octombrie, Anton Rohian a solicitat reprezentantului Ocolului Silvic intocmirea unui necesar pentru construirea a 100 de toalete din lemn pentru familiile de romi din cartier. Mentionam ca in prezent nicio familie din Ponorata nu are toaleta.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. Sandu

    Taranul fin grosi face private romilor. Astea nu sunt turcisme, romii au nevoie de educatie, de le schima mentalitatea si a-i face sa inteleaa ca trebuie sa urmeze cursurile scolare. Rohian s-a dus sa faca campanie electorala.de fapt. Omul nu e prost destul daca nu e si fudul, ar trebui sa ii spuna cineva sa isi scoata mainile din buzunare.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2