Prefectul Sebastian Mihai Luput a mediat conflictul dintre societatea URBIS si Primaria Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

urbis autobuzDupa o serie de consultari prealabile cu sindicatele si conducerea URBIS, precum si cu responsabili din cadrul Primariei Municipiului Baia Mare, prefectul Sebastian Mihai Luput a convocat pentru joi, 19 mai, o intalnire intre toti factorii implicati in rezolvarea situatiei existente la societatea  care asigura transportul in comun in Baia Mare si zona metropolitana. Au participat, alaturi de reprezentantii Institutiei Prefectului – Judetul Maramures: col. (r.) Ion Pop, director URBIS, ec. Ionut Rus, director economic in cadrul societatii si Ioan Farte, director exploatare; Sorin Zele, reprezentantul unuia dintre sindicatele angajatilor URBIS; Florin Hossu, liderul Cartel Alfa Maramures; viceprimarul Municipiului Baia Mare, Dorel Muresan, Carmen Pop – director economic in cadrul Primariei Baia Mare; Paul Pece, reprezentantul Asociatiei Zona Metropolitana Baia Mare.

Nemultumirile conducerii URBIS si ale sindicatelor le constituie neplata, de catre Primaria Baia Mare, a subventiei aferente lunilor octombrie (partial) si noiembrie 2015, precum si lunilor februarie si martie 2016. In urma discutiilor mediate de prefectul Sebastian Mihai Luput, Primaria Baia Mare s-a angajat ca pana la finele lunii mai sa plateasca restantele aferente anului 2016. In ceea ce priveste cele doua facturi din 2015 ramase neachitate, Carmen Pop a spus ca acestea exced bugetul aprobat pentru anul trecut, prin urmare sumele nu pot fi platite. Carmen Pop a recomandat societatii URBIS sa apeleze la ajutorul instantei, Primaria urmand sa plateasca sumele pe baza unei hotarari judecatoresti.

In cadrul sedintei s-a facut referire si la o alta nemultumire a reprezentantilor societatii, si anume felul in care, conform unor acte aditionale ale contractului de prestari servicii incheiat intre URBIS si Asociatia Zona Metropolitana, sunt suportate cheltuielile privind transportul in zona metropolitana a Baii Mari. In privinta aceasta, insa, prefectul Sebastian Mihai Luput a declinat competenta Institutiei Prefectului, care nu poate interveni in relatia contractuala dintre terte parti.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. George

    Rog sa admiteti o corectura, directorul Urbis este GENERAL Nu va bateti joc de un om prin ale carui haine au suierat gloante. Mai tirziu, dupa …la muzeul ostasului roman veti vedea camasa lui, cu gaurile facute de srapnele si urmele de singe. Asa ca multumiti-va cu banutii pe care ii primiti si pentru care s-a varsat atita singe nevinovat. De ce va cramponati ca salariul lui este cit cinci ale voastre, ca nu ati stat impreuna in aceleasi transee si nu ati mincat hrana rece din gamele. Veniti-va in fire si respectati eroii !!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole