Ziua Mondiala a Mediului marcata la Prefectura Maramures

PNL

 

prefecturaZiua Mondiala a Mediului Inconjurator este aniversata, in fiecare an, la 5 iunie. Sarbatoarea a fost stabilita de Adunarea Generala a Natiunilor Unite in 1972, pentru a marca deschiderea Conferintei “Ecologia Umana” de la Stockholm privind Mediul, reunind reprezentanti din 113 tari. De atunci, peste 100 de tari din lume organizeaza anual, in luna iunie, manifestari pentru ridicarea gradului de constientizare a populatiei privind problemele de mediu.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator, Agentia pentru Protectia Mediului Maramures (director executiv, Alexandru Cosma) a organizat vineri, 3 iunie, la Palatul Administrativ, un simpozion, la care au participat, in principal, profesori si elevi.

“Anul 2016 a fost declarat «Anul biodiversitatii», iar motto-ul ales pentru aceasta zi este «Nebuni dupa natura!». Prin acesta ni se atrage atentia asupra necesitatii de a proteja natura, flora si fauna sabatica, tot mai mult amenintate din pricina suprapopularii planetei si a poluarii mediului inconjurator. Numeroase semnale de alarma au fost trase in ultimii ani in acest sens, marile puteri au participat la congrese in speranta gasirii unor solutii, insa ele se lasa cu greu identificate intr-o lume complicata, ca a noastra. Este important, insa, ca fiecare dintre noi sa constientizeze faptul ca omul nu poate exista pe aceasta planeta de unul singur, ca mediul este un sistem complex si cu un echilibru fragil si ca avem datoria de a-l proteja, in propriul nostru beneficiu. Fiecare dintre noi, oamenii simpli, putem face, in viata de zi cu zi, cate ceva pentru mediu. Uneori, rezolvarea problemelor mari incepe cu un gest marunt. Poate ca astazi, in Romania, educatia cetatenilor in ceea ce priveste protejarea mediului nu este la nivelul la care noi ne-am dori sa fie; tocmai de aceea, ne punem speranta in generatia tanara, caci copiii de azi pot fi salvatorii de maine ai planetei”, a mentionat prefectul Sebastian Mihai Luput, in deschiderea simpozionului.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2