Prefectul vrea implicarea cadrelor universitare in proiectele de dezvoltare ale judetului

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Dupa mai bine de 20 de ani, intreaga conducerea a Centrului Universitar Nord Baia Mare al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca a fost invitata la dialog cu privire la starea invatamantului universitar maramuresean si viitorul acestuia.

Initiativa apartine prefectului judetului Maramures, Anton Rohian. Intalnirea a avut loc vineri, 4 aprilie, la sediul Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

In prima faza prefectul judetului a avut o intrevedere informala cu prorectorul coordonator al Centrului Universitar baimarean, Dan Calin Peter, cu vicepresedintele Senatului Universitatii, Georgeta Cornita, si cu directorul general administrativ adjunct ing. Vasile Anitas, dupa care, a urmat o intalnire punctuala cu decanii Universitatii.

Prefectul Anton Rohian a solicitat aceste discutii pentru a analiza impreuna cu conducerea Centrului Universitar Nord Baia Mare domeniile in care se dezvolta judetul nostru precum si paleta de specializari existenta la ora actuala.

„Este o problema care se afla pe agenda mea de ceva vreme. Tinerii trebuie sa studieze in domeniile in care se pot manifesta pe plan judetean si national. Ma doare sa vad ca studentii nostri se specializeaza in tara, iar mai apoi aleg sa lucreze pentru diverse companii din strainatate. Trebuie sa ne gandim la modul cel mai serios la ce pregatim pentru judet, de ce specializari este nevoie in economia judeteana, ce trebuie sa sutinem mai exact.

Doresc sa conlucram pentru viitorul tinerilor maramureseni, sa initiem si sa dezvoltam proiecte transfrontaliere pe diverse domenii, sa vedem exact care sunt prioritatile de dezvoltare ale judetului si de ce forta de munca este nevoie”, a precizat Anton Rohian.

Initiativa prefectului a fost apreciata de cadrele universitare baimarene care au declarat ca de peste 20 de ani nu au mai avut astfel de intrevederi informale cu reprezentantii judetului.

„Va multumim pentru deschidere, pentru initiativa de a va intalni cu noi si de a discuta problemele din Centrul Universitar Nord Baia Mare. Este foarte important pentru noi sa vedem ca reprezentantii judetului se intereseaza de soarta invatamantului universitar si ca ne solicita implicarea in unele proiecte”, a declarat prorectorul coordinator al Centrului Universitar Nord, Dan Calin Peter.

Prefectul Anton Rohian a propus in acest sens intalniri lunare cu cadrele universitare in vederea consultarii si initierii unor proiecte de dezvoltare pentru judetul Maramures, proiecte in care sa fie implicati si studentii maramureseni.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2