Prefectura Maramures: Modificari legislative la legea fondului funciar

Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectura Maramures anunta, intr-un comunicat de presa, ca in Monitorul Oficial nr.679/2018 a fost publicata Legea nr.231/2018 privind modificarea si completarea Legii fondului funciar nr.18/1991.

”Actul normativ reglementeaza situatia juridica a terenurilor aferente caselor de locuit si anexelor gospodaresti, precum si curtea si gradina din jurul acestora, situate atat in zonele cooperativizate, cat si in cele necooperativizate, prin reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate, cu indeplinirea anumitor conditii”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Modificarea si completarea legislativa instituie un termen  de 120 de zile de la intrarea in vigoare a Legii nr.231/2018, respectiv perioada 9 august-6 decembrie 2018, in care persoanele fizice si juridice care indeplinesc conditiile legii pot formula cereri pentru reconstituirea si/sau constituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente locuintelor.

In cazul terenurilor din zonele cooperativizate, in lipsa actelor doveditoare ale dreptului de proprietate la data intrarii in cooperativa agricola de productie, dovada se poate face si cu alte mijloace de proba, inclusiv declaratii autentice de martori.

„Mentionam faptul ca nu fac obiectul acestei legi dosarele aflate in curs de solutionare prin procedurile administrative ori judiciare. De asemenea, actul normativ aduce modificari ale Legii fondului funciar nr.18/1991 si cu privire la scoaterea definitiva sau temporara, respectiv introducerea in circuitul agricol a terenurilor”, se mai arata in comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole